AK Parti'den erken seçim açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik erken seçim tartışmalarıyla ilgili "Erken seçim Cumhur İttifakı açısından söz konusu değildir. Seçim zamanında yapılacak" dedi.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2020, Salı - 18:23
AK Parti'den erken seçim açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısıyla gündeme gelen tartışamaya ilişkin "Erken seçim Cumhur İttifakı açısından söz konusu değildir. Seçim demek siyasetçinin enerjisini başka bir alana kaydırması demek" dedi.

"Komşu ülke topraklarından ülkemize sızıyorlar"

Hatay'daki yangınla ilgili konuşan Çelik, "PKK'lı bir grubun biz yaptık diyerek alçakça bir şekilde acıların üzerine benzin dökmesi lanetlenmesi gereken bir durumdur. Soruşturma devam ediyor. Herhangi bir şekilde sonuca ulaşıldığında yetkili makamlar açıklayacaktır. Terörle mücadelede Pençe operasyonları güçlü bir şekilde sürüyor. Komşu ülke topraklarından ülkemize sızıyorlar. Gönül isterdi ki kendi topraklarında bu terör örgütlerini bertaraf edebilsinler. Bu olmadığı zaman Türkiye'ye sınır ötesi harekattan başka çare kalmamaktadır. Birtakım uluslararası güçlerin de bu terör örgütlerini kullandığı bellidir. PKK terör örgütünün tek ideolojisi Türkiye'ye düşmanlıktır. Kürt düşmanı bir organizasyon olduğu nettir" ifadelerini kullandı.

"Haydut devlet gibi sivillere saldırıyor"

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalara değinen Ömer Çelik, "Ermenistan saldırdığı zaman sesi çıkmayanlar, Azerbaycan topraklarını almak için gücünü gösterdiğinde ateşkes çağrıları geldi. Bu bir çifte standart göstergesidir. Ermenistan bir haydut devlet gibi sivillere saldırıyor. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Seçim zamanında yapılacak"

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Erken seçim Cumhur İttifakı açısından söz konusu değildir. Seçim zamanında yapılacak. Seçim demek siyasetçinin enerjisini başka bir alana kaydırması demek" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz'deki son durum

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Doğu Akdeniz'de bakıma alındıktan sonra Oruç Reis gemisinin görevine dönmesinden sonra üst üste açıklamalar geliyor. Böylesine hukuktan yoksun, saçma sapan açıklamalar olabilir mi? Farklı farklı ülkelerin açıklamalarına bakın sanki her biri Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılmış. Kes kopyala yapıştır yöntemiyle aynısıdır. Biz yetki alanlarımız içinde kıta sahanlığımız içinde arama yapıyoruz. Ana karaya 15 kilometre uzaklıkta mesafede. Tutmuşlar, Türkiye'de burada istikrarsızlık unsuru oluyor gibisinden akılla bağdaşmayacak yaklaşımlar gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesine bağlıdır. Karşımızda dayatmalarla müzakerenin, diplomasinin değerini bilmeyen sürekli Türkiye ve KKTC'nin haklarını gasp etmek isteyen güç varsa bunun cevabını vermeye hazırız.

Zorbalık ve dayatmayla elde edilecek bir şey yok.Yunanistan Sevilla anlaşması diye bir işgal kağıdını bir paçavrayı önümüze getirip Meis Adası üzerinden 40 bin kilometrelik deniz yetki sahası üretmeye çalışıyor. Böylesine saçma sapan bir şey olabilir mi? Türkiye'ye tansiyonu yükseltiyor diyen tarafların hepsi Yunanistan'ın tansiyonu yükselten taraf olduğunu çok iyi biliyor ama buna rağmen bir mahalle dayanışması içindeler.

Cumhurbaşkanımız masadan kaçan taraf olmayacağız demişti. Bunun yerine masayı istismar edenlere göz yummayacak kadar diplomasi tecrübemiz var. Yunanistan'ın bunu anlaması gerekiyor. Diplomasiyi nefes almak, Türkiye aleyhinde organizasyonlar oluşturmak için istismar edenlere karşı sahada verilecek cevabımız var. Kendi mavi vatanımız içerisinde arama yapıyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/244443/ak-partiden-erken-secim-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.