İçişleri Bakanlığından spekülasyonları bitirecek açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 'Kürtçe tiyatro yasaklandı' iddialarıyla ilgili, oyunun Kürtçe olduğu için değil PKK propagandası içerdiği için yasaklandığını belirtti.
aa:text:20201013:22668900
|
13 Ekim 2020, Salı - 22:26
İçişleri Bakanlığından spekülasyonları bitirecek açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde sahnelenecek olan “Bêrû” (Yüzsüz) adlı Kürtçe tiyatro oyunun yasaklanmasıyla ilgili spekülasyonlara İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı son noktayı koydu.

Çataklı, oyunun yasaklanmasının nedenini, terör örgütü propagandası içermesi olarak açıkladı.

"Yasal işlemler başlatıldı"

Hangi dilde olursa olsun terör propagandasına müsaade edilemeyeceğini belirten Çataklı, "Buna izin verenlerle ilgili gerekli yasal işlemler başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

"Müsaade edilmez"

Çataklı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Yeni bir yalan ve provokasyon daha. Kürtçe tiyatro elbetteki serbesttir. Ancak PKK terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa Türkçe de olsa Arapça da olsa müsaade edilmez. Buna izin verenlerle ilgili de gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Konuyla ilgili açıklama İstanbul Valiliğimizce yapılacaktır."

Vali Yerlikaya'dan da açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız 'Beru' tiyatro oyununu Kürtçe dilde olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/244692/icisleri-bakanligindan-spekulasyonlari-bitirecek-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.