Ermenistan ordusunda terörist olduğunu teyit etti

Ermenistan, ordusunda teröristlerin olduğunu kabul etti. Profesyonel bir ordu oluşturmak için yasa tasarısında değişiklik yapan Ermenistan, böylece çatışma bölgesindeki paralı asker ve terörist çekebilecek.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 00:14
Ermenistan ordusunda terörist olduğunu teyit etti

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki geçici ateşkes Ermenistan'ın sivil yerleşim birimlerine düzenlediği saldırı ile bozulurken, Erivan yönetimi Dağlık Karabağ bölgesinde gerginliği tırmandıracak yeni bir adım attı. Ermenistan "profesyonel bir ordu" oluşturmak için yasa tasarısında değişiklik yaptı. Yasa ile, para karşılığında savaşacak asker ve teröristleri, Karabağ'da Azerbaycan'a karşı savaştırmayı amaçlıyor.

Harutyunyan onayladı

Yasa, paralı askerlerin işgal altındaki topraklarda Azerbaycan'a karşı savaşmasını şart koşuyor. Karabağ'ın ayrılıkçı sözde lideri Araik Harutyunyan belgeyi onayladı.

Azerbaycan medyasında yer alan haberlere göre, Ermenistan tarafının Azerbaycan'la olan savaşının, özellikle Ortadoğu'dan paralı asker ve teröristleri cezbettiği belirtildi. Azerbaycan, bu konuya ilişkin elindeki verileri resmen açıklamıştı.

Teröristlerin olduğunu teyit ettiler

Ermenistan hükümeti, ayrılıkçı rejim aracılığıyla bu yasayı kabul ederek, Karabağ savaşına terörist ve paralı askerlerin dahil olduğunu teyit etti. Ayrıca, bu yasadışı faaliyetin gelecekte de devam edeceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/244799/ermenistan-ordusunda-terorist-oldugunu-teyit-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.