iPhone 12, MagSafe ile 2x daha hızlı kablosuz şarj sunuyor

Apple, “Merhaba, Hız” Ekim etkinliği sırasında, iPhone 12 için yeni bir özelliği piyasaya sürdü, MagSafe. Yeniden canlandırılan isim artık iPhone 12 serisinin arkasındaki entegre bir mıknatısı ifade ediyor. Apple, bu yeni mıknatıs setini kullanarak, üçüncü parti üreticiler ile oluşturacağı geniş bir aksesuar ekosistemi için yeni olanaklar sunuyor.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 10:08
iPhone 12, MagSafe ile 2x daha hızlı kablosuz şarj sunuyor

Apple’ın yeni tanıttığı iPhone 12 serisi, 15W kablosuz şarj hızına ulaşabilecek. Ancak bunun için önemli bir koşul var. 15W kablosuz şarj hızına sahip olmak isteyenler iPhone 12 sahiplerinin Apple’ın yeni MagSafe kablosuz şarj aletini veya uyumlu bir üçüncü taraf aksesuarını da kullanması gerekiyor.

Apple, MagSafe markasını yeni iPhone’larıyla birlikte tekrar canlandırmıştı. Şirket şimdi iPhone 12’nin ürün sayfasında MagSafe’ten bahsedilirken “Daha hızlı kablosuz şarj için mıknatıslar her seferinde mükemmel şekilde hizalanıyor” ifadesi kullandı. Apple, daha hızlı kablosuz şarjın sadece kendi MagSafe markası için geçerli olduğunu çok açık bir şekilde belirtmiyor.

MagSafe ile kablosuz şarjda 15W hıza ulaşıldığı, Qi kablosuz şarj adaptörlerinde ise maksimum hızın maksimum 7.5W olduğu görülüyor. 2017’den beri çıkan her iPhone modeli Qi kablosuz şarj desteğiyle geliyordu. Ancak hiçbir modelde 15W kablosuz şarj hızına ulaşmak mümkün olmamıştı. MagSafe’in dönüşüyle birlikte bu durum değişiyor.

iPhone 12 serisinde daha yüksek kablosuz şarj hızından yararlanmak isteyenlerin Apple onaylı bir MagSafe kablosuz şarj cihazı kullanması gerekiyor.

Hâlihazırda MagSafe uyumlu tek kablosuz şarj cihazını Apple satıyor. Adaptörün fiyat etiketinde 39.99 dolar yazıyor.

iPhone 12’yi tanıtımı izlemek için görsele tıklayınız.

Kaynak: The Verge, Apple, Log

http://www.ankaramasasi.com/haber/245325/iphone-12-magsafe-ile-2x-daha-hizli-kablosuz-sarj-sunuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.