Bodrum'a ziyaretçi akını

Ankara Masası
|
08 Haziran 2020, Pazartesi - 14:57
Bodrum'a ziyaretçi akını

1 Haziran’da seyahat kısıtlamasının kalkması ve yeni normalleşme süreci tatilcilerin Bodrum’a akın etmesine neden oldu. Bodrum’da uzun araç kuyrukları oluşurken, Muğla’ya giren araç sayısı 500 bine ulaştı.

 1 Haziran’da yeni normalleşme sürecine geçilmesi ve seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte Ege kıyılarına özellikle başta İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinden göç başladı.

İlçeye girişteki araç kuyrukları dikkatlerden kaçmadı.

Tıka basa dolan sahillerde sosyal mesafe kuralları ise hiçe sayıldı. Özellikle halk plajlarında adım atacak yer kalmadı.

1 haftada 500 bin araç giriş yaptı

Muğla’ya 1 Haziran’dan itibaren İzmir ve Aydın üzerinde gelen araç sayısı 159 bin 500'e ulaştı.

Antalya ve Denizli üzerinden gelen araç sayılarıyla birlikte Muğla iline giren araç sayısının 500 bine ulaştığı öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede nüfusun 4 kat artacağını belirterek, "Bodrum’a gelişler hızla devam ediyor. 300 bin nüfusa ulaşmıştık, Korova virüs sürecinde, bu sayı yeni normalleşme ile gittikçe artacak. Bu nüfusun 700 binlere ulaşacağını tahmin ediyoruz." dedi.

"Pılını pırtını toplayan geldi"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise "Pandeminin eve hapsettiği insanlar durumun düzelmesini bekleyerek hayallerini Bodrum üzerine kurmuş. O hayal gerçekleşiyor, pılını pırtını toplayan koşa koşa buraya geliyor, rahatlamak için." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/24631/bodruma-ziyaretci-akini
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.