Mehmet Şahin ve Orhan Bursalı'nın AYM tartışması

Anayasa Mahkemesi'ne büyük bir saldırı olduğunu savunan Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı'ya tepki gösteren Prof. Dr. Mehmet Şahin, "Bir yerde yanlış yapıyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin ışıkları kararları ile yanar." dedi.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 10:45
Mehmet Şahin ve Orhan Bursalı'nın AYM tartışması
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, dün Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına hükmetti. Kararda, Anayasa Mahkemesi'nin yerindelik denetimi yapamayacağı ve yetkisini aştığı ileri sürüldü. Kararın ardından Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yaptığı "Işıklar yanıyor" şeklindeki paylaşım ise tepkilere neden oldu. Söz konusu paylaşım Habertürk ekranlarında masaya yatırıldı.

"Engin Yıldırım sıradan biri değildir"

Anayasa Mahkemesi üyesinin böyle bir tweet atmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Şahin, "Bu noktada bu kişinin Anayasa Mahkemesi üyesi olarak devam etmesi yüce mahkemeye verilecek en büyük zarardır. Engin Yıldırım sıradan biri değildir. İlk defa böyle bir tweet atmış olsa bir ton daha düşük tartışılabilir. Hiç darbe yaşanmamış bir Türkiye olsa anlaşılabilir. Işıklar yanıyor diye bir tweet atılıyor. Ve bunun Türkiye gibi bir ülkede, darbe mağduru bir ülkede anlamı tektir. Bu ima falan değildir. Bu tehdittir. Elbette ki buna cevap verilir. Dün akşamdan beri olan da budur." dedi.

"Senin amacın teknik nakavt mı?"

"Tweetle mi adaletin ışığını göstermeye çalışıyorsun sayın Anayasa Mahkemesi üyesi? Yoksa senin amacın teknik nakavt yapmak mı?" diye soran Şahin, teknik nakavt ifadesini ise şu sözlerle açıkladı: Bu özellikle FETÖ'nün belli noktalarda birilerini devre dışı bırakmak için kendi üyelerine kullandığı cümleydi.


"Anayasa Mahkemesi'nin ışıkları kararları ile yanar"  

Anayasa Mahkemesi'ne büyük bir saldırı olduğunu savunarak "Kararı tanınmıyor. Hiç bundan bahsetmiyoruz. Bir tweeti üzerinden gidiyoruz." diyen Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı'ya da tepki gösteren Şahin, "Orhan Bey bir yerde yanlış yapıyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin ışıkları kararları ile yanar. Anayasa Mahkemesi ortaya koyduğu tavır ile milletin gönlüne su serpecek kararları ile ışıklarını yakar." şeklinde konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/247332/mehmet-sahin-ve-orhan-bursalinin-aym-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.