Göçmenleri 3 milyon lira dolandıran zanlılar yakalandı

Yüzlerce yabancı uyruklu kişiyi 3 milyon lira dolandıran şahıslar, Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonla yakalandı.
Büşra Bayrak
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 11:26
Göçmenleri 3 milyon lira dolandıran zanlılar yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bağlı sanal devriye ekipleri, Türkiye’deki göçmenlerin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün internet adresine benzeyen sahte site üzerinden dolandırıldığını tespit etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 36 şüpheli takibe alındı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, göçmenleri sahte site üzerinden dolandırdığı belirlenen 36 kişi, 9 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

3 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi

Şüphelilerin yabancı uyruklu şahısları ikamet tezkeresi işlemleri ile ilgili yetkili kurum gibi gösterip, Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne ait resmi internet adreslerinin benzerini açarak yabancı uyruklu şahıslardan işlem, harç ücreti adı altında para talep ettikleri öğrenildi.

Bununla yetinmeyen şüphelilerin kendilerine kurumsal bir imaj vermek için 0 850’li hatlardan mağdurlara geri dönüş yaptıkları, bu şekilde güven kazanmaya çalıştıkları, kendilerini yetkili kuruluş gibi tanıttıkları ve bu yöntemle yaklaşık 3 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Uyuşturucu madde imalatı da yapmışlar

Ev ve iş yerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.

Ayrıca şüphelilerden M.C’nin evinde yapılan aramada, bir odada uyuşturucu madde imalatı yapıldığı da belirlendi. Firari şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmalar ise devam ediyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/248509/gocmenleri-3-milyon-lira-dolandiran-zanlilar-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.