Bakan Pakdemirli ilk elektrikli traktörün müjdesini verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deneme sürüşünü yaptığı çevre dostu elektrikli traktör seri üretime hazır. Müjdeyi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli verdi.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 11:46
Bakan Pakdemirli ilk elektrikli traktörün müjdesini verdi!
Bekir Pakdemirli, video konferans yöntemiyle 'MÜSİAD Akıllı Tarım Kent Projesi'nin açılışına katıldı.

Burada konuşan Pakdemirli, pandemi sonrası tarım sektörüne yeterlilik, yerli ve milli üretim olgusunun damgasını vurduğunu söyledi.

 ''Türkiye'nin ilk elektrikli traktörü, seri üretime hazır hale geldi''  müjdesini paylaşan Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deneme sürüşünü yaptığı çevre dostu elektrikli traktör yıllık ortalama 133 bin lira yakıt tasarrufu sağlayacağını dile getirdi.


Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, ''Yerli elektrikli traktör çevre dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. Traktördeki bataryaların ömrü 20 yılı bulacak. Bu süreden sonra bataryalar yaklaşık yüzde 80 kapasiteyle kullanılabilecek.'' ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, 45-55 dakika arasında yüzde 100 şarj edilebilecek olan elektrikli traktörün 105 beygir gücü ile dizel traktöre göre 8 kat daha az yakıt tükettiğine dikkati çekti.



 Türkiye,üretim gücüne sahip bir ülkedir

Pakdemirli konuşmasında, pandemi sürecinde pek çok ülkede raflar boş kalır ve temel ihtiyaçlar karşılanamazken Türkiye'de tarım-gıda sektöründe hiçbir sıkıntı ile karşılaşılmadığını vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Çünkü Türkiye kendi ihtiyacını karşılamasının ötesinde, üretim gücüne sahip bir ülkedir. Yaşadığımız tecrübe, bize tarım sektöründeki projelerimize çok daha sıkı sarılmamız gerektiğini göstermiştir" dedi. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/249285/bakan-pakdemirli-ilk-elektrikli-traktorun-mujdesini-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.