Aliyev: “iznimiz olmadan kimse topraklarımıza barış gücü gönderemez"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kendileri izin vermeden hiçbir ülkenin topraklarına barış gücü gönderemeyeceğini belirterek, "Bu uluslararası hukuka aykırıdır ve kabul edilemezdir” dedi.
IHA-20201014AW139457
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 12:45
Aliyev: “iznimiz olmadan kimse topraklarımıza barış gücü gönderemez"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusunun sadece askeri hedefleri vurduğunu söyledi.

”İntikamımızın savaş alanında olacağını söylemiştim. Sivillere yönelik asla bir saldırımız olmadı." diyen  Aliyev,Ermenistan'ın ise sivillere karşı acımasız olduğunun herkesçe bilindiğini, Hocalı soykırımında bunun görüldüğünü vurguladı.

“Karabağ’da PKK’nın kampları var”

Çatışmalarda yabancı askerlerin katılımıyla ilgili iddialara cevap veren Aliyev, ”Yabancıların çatışmalara katılımına gelince, Ermenistan’a baksınlar. Kaç tane yabancı terörist var? Orada PKK kampları var, Karabağ’da PKK kampları var. Orada öldürülen teröristlerin üzerinde Kanada ve Lübnan pasaportları bulundu. Ermeni kökenli olup olmadıkları ayrı bir konudur. Yani başka bir ülkenin vatandaşı gelir ve orada savaşır. Bunlar paralı askerler” ifadelerini kullandı.

 Azerbaycan ordusu daha büyük adımlar attı"

Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca başarılı bir operasyon yürüttüğü vurgulayan Aliyev, ”Birçok kasaba ve köy işgalden kurtarıldı. İşgalden kurtarma operasyonumuz başarıyla devam ediyor. Bu sabah bana söylendiği gibi, Azerbaycan ordusu bu yönde daha büyük adımlar attı. Bu konuyla ilgili bir açıklama zamanı gelince yapılacaktır” diye konuştu.

Aliyev, Ermenistan’a ait 200’den fazla tank ve birçok askeri teçhizatın imha edildiğini, 2 adet S-300 hava savunma sistemi ile 33 tankın ele geçirildiğini kaydetti.

"İşgal altındaki tüm topraklarda bayrağımız dalgalanacak"

Azerbaycan ordusunun Ermenistan’la daha büyük kararlılık ve irade ile savaşacağını vurgulayan Aliyev, ”Daha kararlı ve iradeyle topraklarımızı kurtaracağız. Azerbaycan bayrağını işgal altındaki tüm topraklarda dalgalandıracağız” dedi.

"İznimiz olmadan hiçbir ülke topraklarımıza barış gücü gönderemez"

Bölgede barış güçlerinin konuşlandırılması için her iki ülkenin izni gerektiğini söyleyen Aliyev, "Bu mesele Ermenistan ve Azerbaycan rızası doğrultusunda bağlıdır. Bugün barış gücü göndermek dediğimizde Azerbaycan topraklarından bahsettiğimizi ve iznimiz olmadan hiçbir ülkenin topraklarımıza barış gücü gönderemeyeceğini herkes anlamalı. Bu uluslararası hukuka aykırıdır ve kabul edilemezdir” diye konuştu.

"Dağlık Karabağ’da yaşayan Ermeniler endişelenmesin"

Aliyev, ”Barış sonrası döneme gelince, duruşumuzda bir değişiklik yok." ifadesini kullandı.

Ermeni silahlı kuvvetlerinin işgal altındaki bölgelerden çekilmesi gerektiğini tekrarlayan Aliyev şöyle devam etti: "Orada yaşayan Ermeniler konusunda düşüncelerimizde bir değişiklik yok. Azerbaycan çok uluslu bir devlettir. Binlerce Ermeni Azerbaycan’ın değişik yerlerinde, özellikle Bakü’de yaşıyor ve onlar bizim vatandaşlarımız. Ülkemizde birçok millet yaşıyor ve bu ülkemizin gücünü artırıyor. Bu nedenle Dağlık Karabağ’da yaşayan Ermeniler endişelenmemelidir. Hayatlarını o suç cuntasından kurtardıktan sonra, daha iyi, daha güvenli ve daha müreffeh yaşayacaklar. Oraya yatırım yapacağız, orada sosyal programlar uygulayacağız, istihdam programlarımız olacak” dedi.




http://www.ankaramasasi.com/haber/249638/aliyev-iznimiz-olmadan-kimse-topraklarimiza-baris-gucu-gonderemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.