"Biz bize yeteriz diyorlar ama yetmiyor"

Ankara Masası
|
09 Haziran 2020, Salı - 13:22
"Biz bize yeteriz diyorlar ama yetmiyor"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fox Tv'de gündemi değerlendirdi. Türkiye'nin ekonomisinin dışarıya kapalı olduğunu söyleyen Babacan, "bugün 'biz bize yeteriz' deniliyor ama yetmiyoruz" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Fox Tv’de canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Korona virüsünün ekonomiye etkilerini değerlendiren Babacan, ekonomik sıkıntıların virüsle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını söyledi. Babacan, "Türkiye’nin genel tablosu sıkıntılı ve tabi ekonomide de sıkıntılarımız var. Ama sanki bu sıkıntılar corona virüsü ile ilişkilendiriliyor. Bu salgın öncesi de ekonomimizde sıkıntılar vardı. Salgın öncesinde tarihinde ilk kez genç işsizlik yüzde 27’ye ulaşmıştı. Salgın öncesinde Merkez Bankası’nın rezervleri erimişti. Yıllardır biriktirilen yedek akçe bir günde harcanıp bitirilmişti. Bankalarımız sıkıntılıydı. Bütçeler daralmıştı. Türkiye’nin itibar ve güven sorunu yaşadığı bir dönemde bu salgın başladı. Dolayısıyla bunun ekonomi üzerine etkileri kaçınılmaz." diye konuştu.

"Biz bize yeteriz diyoruz ama yetmiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT'nin canlı yayınında yaptığı açıklamalara değinen Babacan, Türkiye’nin büyüme oranı ile ilgili rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Babacan, Vatandaşın ekonomik tablosuyla iktidarınki çok farklı. Ekonomik olarak dışa kapanmak otoriter rejimlerin işine gelir. Ülkeyi çok daha kolay yönetilir. Dışa kapanırsınız medyayı da susturursunuz, içeride ne derseniz doğru kabul edilir. Türkiye de bu yöne doğru gidiyor. Türkiye dışarıya kapandı ‘biz bize yeteriz’ diyorlar ama yetmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne zaman sıkışsa...

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması tartışmalarına da değinen Babacan, “Hükümet iç siyasette ne zaman sıkışsa Ayasofya tartışmalarına sığınıyor. İç siyasette yine sıkıştılar” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/25085/biz-bize-yeteriz-diyorlar-ama-yetmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.