Balyozlu seri katilin cezası belli oldu

Kahramanmaraş'ta 6 yıl önce, arazilerinde define kazısına müsaade etmedikleri için yaşlı çifti balyozla öldürüp, cesetleri yakan zanlı, çifte ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 13:48
Balyozlu seri katilin cezası belli oldu
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Çınarpınar Mahallesi'nde 18 Kasım 2014 tarihinde Emine (74) ve Ali Demir (79) evlerinde başlarına balyozla vurularak öldürülmüş ve cesetleri yakılmış halde bulundu.

Cinayetlerin aydınlatılması için 10 kişilik özel ekip kuruldu. Ekipler, Demir'in
arazisinde define arandığını tespit eti. Define arayan kişilerin kimlik tespiti için harekete geçen polis, olaydan 1 hafta sonra Ali Demir'in taziye evinin penceresine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarf bırakıldığını belirledi.

276 KİŞİNİN EL YAZISI ÖRNEĞİ ALINDI

Cinayetin detaylı şekilde anlatıldığı ihbar notunu yazan kişinin bulunması için 276 kişinin el yazı örneği alındı. Polis ihbar mektubunu yazan kişinin Ahmet Karapınar'ın yeğeni 37 yaşındaki Melek Onaran olduğunu saptadı.





20 YIL HAPİS CEZASI İLE ARANIYORDU

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Ahmet Karapınar'ın 2001 yılında Muğla'da yine define kazısı sırasında tartıştığı Bekir Kabaağıl'ı balyozla öldürdüğü ve bu suçtan uzun süre cezaevinde yattığı, hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.

Polis ekipleri, Ahmet Karapınar'ı yakalamak için 6 yıl önce başlattığı çalışmayı sürdürürken zanlının yazlık bağ evlerinin bulunduğu Yusuf Hacılı bölgesinde olduğunu tespit etti. Operasyonun düğmesine basan ekipler Ahmet Karapınar'ı kıskıvrak yakaladı.

Mahkeme, Karapınar'ı 'canavarca hisle tasarlayarak adam öldürmek' suçundan 2 defa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Melek Onaran'a ise suç delillerini gizlemek suçundan 6 ay hapis cezası verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/251944/balyozlu-seri-katilin-cezasi-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.