Mamak tarım alanlarına bir yenisini daha ekledi

Ankara Masası
|
09 Haziran 2020, Salı - 15:50
Mamak tarım alanlarına bir yenisini daha ekledi

Uyguladığı tarım projeleriyle Mamak’ı üretimin merkezi yapan Mamak Belediyesi, Üreğil Millet Bahçesi’nde tarım alanı oluşturdu.

Mamak Belediyesi, Gökçeyurt Mahallesi'nde uyguladığı Ekolojik Köy Projesi kapsamında gerçekleştirdiği meyve sebze ekiminin yanı sıra Üreğil Millet Bahçesi’nde de tarım alanı oluşturdu. 3.5 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında karpuzdan patlıcana, biberden domatese birçok sebze toprakla buluştu. 

“Tarım projelerimiz toprak kokusu özleyenlerin adresi olacak”

 Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, verimli toprakları ve çalışkan insanlarıyla farklı bir sosyal yaşantıya sahip olan Mamak’ın yerli ve milli üretimde örnek ve öncü bir ilçe olması adına tarımsal projelere ayrı bir önem verdiklerini kaydetti.

Pandemi sürecinde tarım ve yerli üretimin ne denli önemli olduğunu bir kez daha görüldüğünün altını çizen Başkan Köse,”İlçemizde tarımın daha fazla gelişmesi, üretimin desteklenmesi, halkımızın daha fazla sağlıklı ve doğal ürünler tüketmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz farkındalık oluşturan hizmetlerimizle yerli ve milli üretimde marka olma yolunda hızla ilerliyoruz. Tarım projelerimiz toprak kokusu özleyenlerin adresi olacak” dedi.  

Üreğil Millet Bahçesi'nde oluşturulan tarım alanına 684 adet kavun ve karpuz fidesi, 450 adet salatalık fidesi, bin 690 adet biber fidesi, bin 10 adet domates fidesi, 960 adet patlıcan fidesi, fasulye, mısır ekilirken, 4 bin 794 adet de fide dikimi gerçekleştirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/25257/mamak-tarim-alanlarina-bir-yenisini-daha-ekledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.