ZMA-15 Modernizasyonu’nda prototip ortaya çıktı

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ZMA-15 Modernizasyon Projesi kapsamında, modernizasyonu tamamlanan prototip araç ortaya çıktı
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 14:36
ZMA-15 Modernizasyonu’nda prototip ortaya çıktı
Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ZMA-15 Modernizasyon Projesi kapsamında, ASELSAN ile FNSS tarafından modernizasyonu tamamlanan prototip araç ortaya çıktı.



Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda,“Bir yandan yeni platformlar, diğer yandan modernizasyonlar… KKK için başlattığımız Zırhlı Muharebe Aracı Modernizasyon Projemizde, Aselsan-FNSS işbirliğinde yoğun bir tasarım ve entegrasyon çalışmasıyla ilk prototip ZMA aracının modernizasyonu tamamlandı.'' dedi.

Demir prototipe ilişkin videoya , ''Proje kapsamında ilk etapta 133 adet ZMA aracı, yerli ve özgün çözümlerle modern silah sistemleri ve yüksek teknoloji görev ekipmanlarıyla donatılacak, beka kabiliyeti önemli ölçüde artırılacak ve kullanım ömrü uzatılmış olacak.” notunu düştü.

ZMA-15 Modernizasyon Projesi

ZMA platformlarına yönelik  tüm yenileştirme ve iyileştirme faaliyetlerinin yanı sıra prototip üretim, görev donanımlarının entegrasyonu ile seri üretime yönelik lojistik destek faaliyetleri FNSS tarafından gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında; 25mm NEFER Silah Sistemi, Lazer Uyarı Sistemi, Sürücü Görüş Sistemi de ASELSAN tarafından sağlanıyor.

Teslimatlar ise 2021-2023 yılları arasında gerçekleştirilecek.

ZMA’lar, değişen tehditler ve gelişen teknolojilere uygun olarak modernize ediliyor.

Araçların kullanım ömrü uzatılırken geleceğe yönelik büyüme potansiyelinin arttırılması için kritik alt sistemler imkanlar dahilinde yenilenip yerli alt sistemler entegre ediliyor. 








http://www.ankaramasasi.com/haber/252864/zma-15-modernizasyonunda-prototip-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.