Siyam ikizlerinden iyi haber

Ankara Masası
|
09 Haziran 2020, Salı - 16:56
Siyam ikizlerinden iyi haber

Antalya'da kafadan yapışık dünyaya gelen siyam ikizleri, Cumhurbaşkanlığının girişimleri sonucu İngiltere'de yapılan operasyonla birbirinden ayrıldı. İkizler yarın Türkiye'ye getirilecek.

Siyam ikizleri Derman ve Yiğit, Antalya'nın Alanya ilçesinde 22 Haziran 2018'de sezaryenle dünyaya gelmişti.

Antalya'da kafadan yapışık dünyaya gelen siyam ikizleri, Cumhurbaşkanlığının girişimleri sonucu İngiltere'de yapılan operasyonla ayrıldı. Anne Fatma Evrensel (arkada), "Bir anne olarak evlatlarıma sarılmayı, kucağıma almayı çok istiyordum. Bu hayalim gerçek oldu, çok mutluyum" dedi. ( Anadolu Ajansı - Anadolu Ajansı )

Antalya'da ve İstanbul'da çeşitli hastanelerde tedavi gören, kafaları yapışık olduğu için zorlu bir yaşam mücadelesi veren siyam ikizleri için Cumhurbaşkanlığı devreye girmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde geçen aralık ayında gönderildikleri Londra’da bir dizi ameliyat geçiren siyam ikizleri, başarıyla birbirlerinden ayrıldı.

İkizler, yarın yurda getirilecek.

Evrensel ailesi de, evlatlarını ayrı ayrı kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

"Bu zorlu süreçte devletimiz hep yanımızdaydı"
AA muhabirinin telefonla görüştüğü baba Ömer Evrensel, çocuklarının sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

"Allah devletimize zeval vermesin. Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan ile sağlık ekibi, elimizden tutmasaydı, arkamızda durmasaydı, biz hiçbir şeyi başaramazdık. Bu zorlu süreçte devletimiz hep yanımızdaydı" dedi.

Anne Fatma Evrensel de, "Bir anne olarak evlatlarıma sarılmayı, kucağıma almayı çok istiyordum ve bu hayalim gerçek oldu, çok mutluyum. Devletimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/25376/siyam-ikizlerinden-iyi-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.