Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hamlelerine devam etmesi durumunda Avrupa Birliği'nin tüm imkanlarını lehlerine kullanacağını söyledi. Miçotakis aralık ayında yaptırım konusunda karar verileceğini belirtti.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2020, Çarşamba - 23:54
Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maası makamında kabul etti. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Miçotakis, Türkiye'ye Avrupa Birliği(AB) ile ilişkileri yeniden başlatma ya da agresif tutumun sürdürülmesi halinde sonuçlarına katlanma tehdidinde bulundu.

"En geç aralık ayında kararımızı vereceğiz"

AB’nin tüm araç ve seçeneklerde yanlarında olduklarını belirten Miçotakis “Görünene göre, maalesef Türkiye ikinci yol tercih etti. Avrupa Konseyi çıkarımlarının 21. maddesine göre Türkiye'nin uluslararası hukuku ihlal ederek tek taraflı eylemlere ve provokasyonlara devam etmesi halinde, AB olarak elimizdeki tüm araçları ve seçenekleri kullanacağımız net şekilde anlaşılıyor. Gelişmeleri dikkatlice takip edeceğiz ve en geç aralık ayında kararımızı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye ön koşul sundu

Türkiye’ye yönelik tehditlerine devam eden Miçotakis şunları söyledi;

Brüksel'de mutabık kalınan hususların tamamen anlaşılır olduğunun herkes tarafından hatırlanması çok önemli. Kısa süre önce alınan kararda, iyi niyetle diyalog yürütülmesi ve AB'nin çıkarlarına ters düşen ve uluslararası hukuk ile AB'ye üye ülkelerin egemenlik haklarını ihlal eden tek taraflı eylemlerden kaçınılması gerektiği belirtilmişti. Bu, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyileşmesi için ön koşul.

http://www.ankaramasasi.com/haber/253997/micotakisten-turkiyeye-tehdit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.