Altan Tan'dan HDP-PKK itirafı

HDP'nin eski milletvekili Altan Tan, terör örgütü PKK ile partinin ilişkisinin saklı olmadığını ifade ederek "Gizlemek beyhude. Bu konuda daha çok ses çıkacak" dedi.
Ankara Masası
|
15 Ekim 2020, Perşembe - 11:07
Altan Tan'dan HDP-PKK itirafı
Eski HDP Sözcüsü ve Kars Belediyesi Başkanlığı görevinden alınan Ayhan Bilgen'in HDP'nin PKK ile bağına yönelik eleştirisinin ardından bir açıklama da partinin eski milletvekili Altan Tan'dan geldi. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Tan, "Partiyle PKK ilişkisi saklı değil. Gizlemek beyhude. Bu konuda daha çok ses çıkacak" ifadelerini kullandı.

Silahla demokrasi yan yana olmayacağını belirten Tan, "HDP, ya PKK'nın sürdürdüğü siyaseti sürdürecek ya da yeter diyecek. Bugün demokratik ülkelerde silahla, şiddetle, terörle varılacak bir yer yok." dedi.

"Kafayı toprağa gömerek gizlemeye çalışmak beyhude"  

Milletvekilli olduğu dönemdeyken de parti ve PKK arasındaki ilişkiyi bildiğini vurgulayan Tan, "Bazı şeyler biliniyor tabi. Herkesin bildiği, ayyuka çıkmış, tamamen ortaya çıkmış şeyleri gizlemeye çalışanlar da var. Partiyle PKK ilişkisi gizli saklı bir mevzu değil. Bunu devekuşu gibi kafayı toprağa gömerek gizlemeye çalışmak beyhude" ifadelerini kullandı.


"HDP Türkiye'nin partisi olmadı"

HDP'nin Türkiye partisi olmadığını belirten Tan, "Önce Türkiye partisi tanımı yapalım. Türkiye partisi demek, Türkiye’nin eğitim sorunuyla, sağlık, ekonomi, dış politika, kalkınma sorunlarıyla, İslami sorunlarla, hulasa Türkiye toplumunu ilgilendiren bütün sorunlarla ilgili çözümleri olan parti demek. HDP bunu yapamadı. Ama CHP de yapamadı." diye konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/254375/altan-tandan-hdp-pkk-itirafi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.