Yıldırım 13 Bestler Dereler Operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığınca Şırnak-Siirt-Van-Hakkari illerinde Yıldırım-13 Bestler Dereler Operasyonu başlatıldı. Operasyonda jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 2 bin 512 personel görev alıyor.
Ankara Masası
|
15 Ekim 2020, Perşembe - 11:29
Yıldırım 13 Bestler Dereler Operasyonu başladı
Bölücü teröre örgütünün kış öncesi hareket kabiliyeti ve barınma arayışını bertaraf etmek, ülke içinde iletişimi ortadan kalkan örgütün bu kabiliyetini bir daha elde edememesini sağlamak ve ülke içindeki terörist varlığını tamamen bitirmeye yönelik Şırnak-Siirt-Van-Hakkari illerinde Yıldırım-13 Bestler Dereler Operasyonu başlatıldı.
Operasyonda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Hareket (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 2 bin 512 personel görev alıyor.
Yurt içinde 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan Yıldırım Operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 124 terörist etkisiz hale getirildi. 53  işbirlikçi yakalanırken 190 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

(İHA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/254431/yildirim-13-bestler-dereler-operasyonu-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.