Londra'da yeni Kovid-19 kısıtlamaları

İngiltere'nin başkenti Londra'da yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında farklı hane halkı üyelerinin ev, bar veya restoran gibi kapalı mekanlarda buluşmaları yasaklandı.
aa:text:20201015:22681745
|
15 Ekim 2020, Perşembe - 14:35
Londra'da yeni Kovid-19 kısıtlamaları

Sağlık Bakanı Matt Hancock, Avam Kamarasında yaptığı açıklamada, Kovid-19'un "ölümcül" olduğunu ve ülkede "katlanarak yayıldığını" söyledi.

Ülkenin bazı bölgelerindeki durumu "ciddi" olarak niteleyen Hancock, Londra'nın yanı sıra York ve Essex'in de aralarında bulunduğu 9 kentte ikinci aşama kısıtlamaların uygulanacağını duyurdu.

2. aşama kısıtlamalar 17 Ekim'den itibaren geçerli

 Hancock, farklı hane halkı üyelerinin evler, barlar veya restoranlar gibi kapalı mekanlarda görüşmelerinin yasaklanmasını içeren kısıtlamaların cumartesi gününden itibaren geçerli olacağını açıkladı.

"Kentin her köşesine hızla yayılıyor"

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, virüsün "kentin her köşesine hızla yayıldığını" söyledi.


3 aşamalı kısıtlama planı

Ülkede virüsün artış hızına bağlı olarak devreye girecek "orta", "yüksek" ve "çok yüksek" olmak üzere 3 aşamalı kısıtlamalar hazırlanmıştı.

İlk aşama, kapalı veya açık alanlarda buluşmaların 6 kişiyle sınırlandırılması, barlar ve restoranların 22.00'de kapanmasını içeriyor.

İkinci aşamada farklı hane üyelerinin kapalı mekanlarda görüşmeleri yasaklanırken, üçüncü aşama ise bu önlemlerin yanı sıra barlar ve restoranların kapatılmasını öngörüyor.

Üçüncü aşama kısıtlamalar sadece Liverpool'da uygulanırken, Manchester'ın da bu kapsama alınmasına ilişkin değerlendirmeler sürüyor.

İngiltere'de dün 19 bin 724 kişide Kovid-19 tespit edilirken, 137 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 43 bin 155'e çıkmıştı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/255825/londrada-yeni-kovid-19-kisitlamalari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.