Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında seçime gidilmiş. Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir" diyerek erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu.
Ankara Masası
|
15 Ekim 2020, Perşembe - 15:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarına bir kez daha kapıyı kapattı.

"Ne erken seçimi?"

"Çıkıyorlar erken seçim. Ne erken seçimi?" diyen Erdoğan, "Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında seçime gidilmiş. Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir. Bakarsınız üç ayda, altı ayda, senede bir seçime giderler. Gelişmiş bir ülkede, gelişmekte olan bir ülkede siz böyle bir şey göremezsiniz. Amerika'da böyle bir şey görür müsünüz? Batı'da görür müsünüz? Hayır. Türkiye artık eski Türkiye değil." ifadelerini kullandı. Erdoğan daha önce ilan edildiği gibi seçimlerin 2023 yılını Haziran ayında yapılacağını vurguladı.

Üniversitelerde eğitim ne zaman başlayacak?

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde ise üniversitelerde yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Çalışmaların sürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ancak örgün eğitimin yerini tutmaz. Mümkün olan en kısa sürede yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz." dedi.

YÖK Anadolu projesi

YÖK tarafından hazırlanan yeni bir projenin müjdesini de paylaşan Erdoğan şu şekilde konuştu: "Anadolu'da yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştireceğiz. Eşleşme yapılan üniversitelerin öğrencileri, diğer üniversitelerin programlarına iştirak edebilecek. Bu programı, bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz."
http://www.ankaramasasi.com/haber/255942/cumhurbaskani-erdogandan-erken-secim-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.