Adnan Oktar: Rabbimizin emrini bekliyoruz

Tutukluluk durumuna ilişkin konuşan Adnan Oktar, "Şu an bizleri Allah ve melekler seyrediyor. Cenabı Allah süs olsun diye bu mahkemeyi oluşturdu. Rabbimizin emrini bekliyoruz." dedi.
aa:text:20201015:22683361
|
15 Ekim 2020, Perşembe - 16:40
Adnan Oktar: Rabbimizin emrini bekliyoruz

Organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan tutuklu bulunan Adnan Oktar'ın yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmaya aralarında Adnan Oktar'ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu sanık, tutuksuz sanık ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada sanık Adnan Oktar’ın, önceki celselerde birleştirilen ek iddianame ile kapalı oturumlarda dinlenilen mağdur, müşteki ve tanıkların beyanlarına karşı savunmasını tamamlamasının ardından çapraz sorgusu yapıldı.

"Bakın Zaman gazetesi ne halde geldi"

Sanık Oktar'ın avukatı Sinem Mollahasanoğlu, duruşma salonunda, hakkında "FETÖ'ye yardım" suçu da bulunan müvekkilinin FETÖ'yü yerdiğini iddia ettiği bir video kaydı izletti. Söz konusu videoda, Oktar'ın "Bakın Zaman gazetesi ne halde geldi" dediği duyulurken, avukat Mollahasanoğlu, "Sizin FETÖ'yü yeren başkaca konuşmalarınız oluyor muydu?" diye sordu.

"Burada montajlı görüntü mü izletiyorsunuz?"

Bu sırada Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Perk, videonun altındaki 23 Ekim 2013 tarihine dikkati çekerek, "Videoda 'Bakın Zaman gazetesinin başına ne geldi?' deniyor ama altındaki tarihle oynanmış gibi. Bu video darbe girişimi sonrasında çekilmiş olabilir. Burada montajlı görüntü mü izletiyorsunuz?" dedi. Sanık Oktar ise videonun tarihini hatırlamadığını ileri sürdü.

Adnan Oktar ne demişti?

Önceki günlerde yapılan duruşmalarda savunması alınan Oktar, gerek mahkeme heyeti, gerekse şikayetçi avukatları tarafından izletilen FETÖ elebaşını övdüğünün görüldüğü videolara ilişkin "Kinaye yaptım. Akıllı olan anlar. Konuşmalarımda ona karşı müthiş bir aşağılama var. Kendisine kahtani diyorum. Kahtani deccal gibidir. Ne tanışmışlığım var, ne o beni sever ne ben onu severim." şeklinde konuşmuştu.

Tahliyelerini istediler

Duruşmada daha sonra, yasa gereği 3 ayda bir yapılan aylık tutukluluk incelemesine geçildi. Tek tek söz alan tutuklu sanıkların büyük çoğunluğu, örgüt elebaşı ile birlikte tahliye olmak istediklerini söylerken, bazı sanıklar ise hasta olan arkadaşlarının öncelikli tahliyesini talep etti.

Mahkeme başkanından "gülme" tepkisi

Bir sanığın talepte bulunduğu sırada, salonda bulunan bütün sanıklar ve sanık yakınlarının aynı anda gülmesi üzerine Mahkeme Başkanı Perk, "Örgüt suçundan yargılanıyorsunuz ama hepiniz aynı tonda gülüyorsunuz, manidar. Normalde kiminin tonu yüksek olur, kiminin düşük." ifadesini kullandı.

"Rabbimizin emrini bekliyoruz" 

Tutukluluk durumuna ilişkin konuşan Adnan Oktar, "Şu an bizleri Allah ve melekler seyrediyor. Cenabı Allah süs olsun diye bu mahkemeyi oluşturdu. Rabbimizin emrini bekliyoruz." dedi.

Taleplere dair görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, 4 sanığın tahliyesine karar verilmesini, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Sanık avukatların tanık dinletme ve diğer taleplerinin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğundan reddine karar verilmesini isteyen savcı, dava dosyasının esas hakkındaki mütalaasını hazırlayabilmesi için kendisine gönderilmesini talep etti.

Şikayetçi avukatları, tüm sanıkların tutukluluğunun devamına, bazı tutuksuz sanıkların ise tutuklanmasına karar verilmesini isteyerek, dosyanın mütalaaya gönderilmesi görüşüne katıldıklarını ifade ettiler.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dava dosyası ve tüm eklerinin cumhuriyet savcısına gönderilmesine hükmetti.

Tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, hakkında adli kontrol tedbiri bulunan tüm sanıkların da bu hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı 2 Kasım'a erteledi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/256430/adnan-oktar-rabbimizin-emrini-bekliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.