Türkiye'ye yaptırım tehdidi

Fransa ve Almanya, Doğu Akdeniz'de Avrupa Birliği'ni provoke etmekle suçlarken, yaptırım uygulamamak için bir hafta süre verdi.
Ankara Masası
|
15 Ekim 2020, Perşembe - 20:13
Türkiye'ye yaptırım tehdidi
Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan krizin ardından Fransa'nın öncülüğünü çektiği Avrupa Birliği(AB) Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına devam ediyor.

"Bu, kabul edilemez"

Paris'te Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, "Bize göre, Türkiye'nin sürekli provakatif faaliyetler içinde olduğu açık. Bu, kabul edilemez" dedi.

Türkiye'nin diyalog yolunu seçmesi gerektiğini belirten Jean Yves Le Drian, AB'nin güç dengesini değiştirmeye hazır olduğunu söyledi.

"AB'nin nasıl bir tavır takınması gerekeceğini göreceğiz"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Türkiye'nin Oruç Reis'i yeniden Doğu Akdeniz'e göndermesinin "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Heiko Mass, AB'nin Türkiye'ye karşı tutumuyla ilgili bir karar vermeden önce bir hafta bekleyeceğini söyledi.

Alman bakan, "İki kez, yaptırımlar konusunun ele alınması gündemdeydi ama bu gerçekleşmedi. Konunun ne zaman görüşüleceğini bilmiyoruz. Bir hafta içinde ilerleme olup olmayacağını görmemiz gerek. Daha sonra AB'nin nasıl bir tavır takınması gerekeceğini göreceğiz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/256858/turkiyeye-yaptirim-tehdidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.