Yerli savaş uçağında detaylar netleşiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, F-35 verilmedi diye panikleyen bir Türkiye olmayacağını belirterek, “Biz daha iyisini yaparız, geliyor zaten, yapıyoruz. Hem insanlısını hem insansızını yapıyoruz." dedi.
Ankara Masası
|
16 Ekim 2020, Cuma - 09:44
Yerli savaş uçağında detaylar netleşiyor
Teröre her türlü desteği veren devletler çeşitli bahanelerin arkasına sığınarak önemli mühimmatların Türkiye'ye yönelik satışına ambargo koydu. Bu noktada harekete geçen Türkiye, savunma sanayinde yerli ve milli yol haritası çıkardı. Söz konusu adımın ne kadar önemli olduğu Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yönelik işgal girişimi sırasında gözler önüne serildi. Ermenistan ordusu Türk SİHA'larının nokta atışlarıyla büyük kayıplar verdi.

Savunmada dengeleri değiştirecek son gelişme yerli savaş uçağından yaşandı. Milliyet gazetesi yazarlarından Abdullah Karakuş, yerli savaş uçağı için yapılan özel tesisi geçtiğimiz günlerde TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ile birlikte gezdiğini ve Kotil’i çok heyecanlı gördüğünü hatırlattı.




"Hem insanlısını hem insansızını yapıyoruz" 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile F-35’in Türkiye’ye verilip verilmeme tartışmalarını konuştuğunu ifade eden Karakuş, Oktay'ın  "F-35 verilmedi diye panikleyen bir Türkiye olmayacağını belirterek, “Biz daha iyisini yaparız, geliyor zaten, yapıyoruz. Hem insanlısını hem insansızını yapıyoruz. F-35’in ötesinde teknolojilere şuanda çalışıyoruz. Bunu da göreceğiz. 2023’te hangardan çıkarıyor olacağız” dediğini aktardı.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız
http://www.ankaramasasi.com/haber/257325/yerli-savas-ucaginda-detaylar-netlesiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.