Ailesini kaybetti, ülkesi ve bayrağı için "savaşa devam" dedi

Ermenistan ordusunun attığı top mermisinin evine düşmesi sonucu bir oğlu dışında tüm ailesini kaybeden Azerbaycanlı asker, işgal altındaki toprakları kurtarmak için yeniden cepheye gideceğini söyledi.
aa:video:20201016:22688035
|
16 Ekim 2020, Cuma - 11:35
Ailesini kaybetti, ülkesi ve bayrağı için "savaşa devam" dedi

Ermenistan ordusu tarafından 27 Eylül'de fırlatılan top mermilerinin evine isabet etmesiyle, eşi, anne, baba ve 2 çocuğunu kaybeden Nadir Kurbanov, kanlı saldırıyı ve sonrasını anlattı.

Azerbaycan ordusunda 6 yıldır görev yapan Kurbanov, Ermenistan güçlerinin, çatışmaların başladığı gün sivil yerleşim birimlerini ağır topçu atışlarıyla vurduğunu hatırlattı.


Ermenistan saldırılarına rağmen ailesi evini terketmedi


O esnada kendisinin cephede, mevzilerde bulunduğunu aktaran Kurbanov, saldırılar artınca ailesini aradığını fakat annesi ile eşinin başka bir yere gitmeyi kabul etmediklerini belirtti.

Naftalan kentine bağlı Kaşaltı Karakoyunlu adındaki köylerine yaklaşık 20 top mermisinin isabet ettiğini anımsatan Kurbanov, "Bunların 4'üncüsü benim eve düştü. Duyunca hemen koştum geldim." dedi.



Sadece Bakü'de okuyan oğlu hayatta kaldı

Eve vardığında korkunç bir manzarayla karşılaştığını gözü yaşlı şekilde anlatan Kurbanov, 15 yıllık eşi, annesi, babası ve 2 çocuğunun parçalanmış cesetlerini  gördüğünü aktardı.

Kurbanov, Bakü'de okuyan en büyük oğlu dışında ailesinden kimsenin hayatta kalmadığını dile getirdi.



Bu acıya yürek dayanmaz


"Bundan sonra ne yapmayı planlıyorsunuz?" sorusuna Kurbanov, "Hayatta kalan tek oğlumu en iyi şekilde büyütebilmek istiyorum." yanıtını verdi.

Kurbanov, hayatındaki en değerli varlık olan ailesini hatırlatan eve ve bahçesine adım atamadığını, eve her bakışında ailesinden anıların zihninde canlandığını ve bu acıya dayanamadığını söyledi.



 "Vatan sağ olsun. Devlet ve milletimiz var olsun"


Cepheye tekrar gitmeye hazırlandığını aktaran Kurbanov, "Vatan sağ olsun. Devlet ve milletimiz var olsun. Şu anda cephede değilim ancak yakın günlerde cepheye gideceğim." diye konuştu.

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den bugüne kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle 47 Azerbaycanlı sivilin yaşamını yitirdiğini, 222'sinin ise yaralandığını bildirmişti.
Ermenistan'ın saldırılarında 1669 ev, 84 apartman, 301 kamu binası kullanılamaz hale geldi.



http://www.ankaramasasi.com/haber/257732/ailesini-kaybetti-ulkesi-ve-bayragi-icin-savasa-devam-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.