Nazım Hikmet kapılarını Genco Erkal’la açacak

Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Genco Erkal'ın Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı “İnsanlarım” adlı tek kişilik oyunuyla kapılarını sanatseverlere açıyor.
Zeliha Demirci
|
16 Ekim 2020, Cuma - 13:25
Nazım Hikmet kapılarını Genco Erkal’la açacak

Türkiye’nin en donanımlı kültür, sanat merkezi olma özelliğiyle Ankara Yenimahalle'de bulunan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi pandemi sürecinde, kültür merkezi salonlarından, ses ve ışık sistemine, kulislerinden fuaye alanına kadar yenilendi. Bin 508 kişilik salona ise Nazım Hikmet eserlerini en iyi yorumlayan tiyatrocu Genco Erkal’ın ismi verildi.

Salona adı verilen usta tiyatrocu Genco Erkal, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin açılışına tek kişilik “İnsanlarım” oyunuyla damga vuracak. 28 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da sahnelenecek olan tek perdelik oyun, 1 buçuk saat boyunca Ankaralı tiyatroseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Erkal, oyununda dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ın Bursa Cezaevi’nde geçirdiği yılların öyküsünü anlatacak.

Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta-Babu'ya Mektuplar'dan bölümler ve yine o dönemde yazılmış şiirler ile mektupların yer aldığı “İnsanlarım” adlı oyun, umutsuzluğun kol gezdiği bir dönemde, tüm ütopyaların yıkılıp, çöktüğü bir karanlık çağda en zorlu koşullarda bile “gelecek güzel günlere olan inancını” yitirmeyen bir büyük ozanı anlatacak.

Açılış gününde, pandemi nedeniyle yüzde 60 kapasiteyle hizmet verecek olan salona girişler ise HES Kodu ile yapılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/258118/nazim-hikmet-kapilarini-genco-erkalla-acacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.