S-400 için ne demişlerdi?

Rusya'dan satın alınan S-400'lerin Sinop'ta test edilmesi akıllara malum kesimin karşıt söylemlerini akıllara getirdi.
Ankara Masası
|
16 Ekim 2020, Cuma - 14:49
S-400 için ne demişlerdi?
Rusya Federasyonu'ndan satın alındıktan sonra Sinop'a sevk edilen S-400'lerin füze atış testleri gerçekleştirildi. Test atışları sırasında hedef olarak 10 uçağın yanı sıra İHA'lar ile yerli füzelerin kullanılacağı öğrenildi. Söz konusu gelişme sonrası gözler S-400 karşıtlarına çevrildi. Siyasi parti liderleri, muhalif kesimde bulunanlar hatta FETÖ firarisi isimler hem satın almanın gerçekleşmeyeceğini savunmuş hem de atılan adımı gereksiz bulmuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada "Neden alındı kimse bilmiyor. Kim bize saldıracak? Yunanistan'la mı kavga edeceğiz?" demişti. CHP lideri daha sonra ABD-Yunanistan tatbikatına ilişkin ''ABD Yunanistan'la tatbikat yapıyorsa sen de S-400'leri aktive edeceksin." ifadeleri ile çelişkisini gözler önüne serdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise partisinin grup toplantısında "Anlaşılıyor ki, S-400'ler alınsa bile, bir depoda çürümeye terkedilecek" şeklinde konuşmuştu. Bir diğer siyasi parti lideri Pervin Buldan da Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacının olmadığını savunmuştu.
Muhalif kesimin köşe yazarları da süreç içinde boş durmadı. Sözcü gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil, S-400'lerin fişinin bile takılamayacağını belirtirken Can Ataklı "etkili bir sistem değil" diyerek karalama kampanyasına girişti.
Okyanus ötesinden de S-400 karşıtı söylemler yükseldi. FETÖ televizyon ve kanallarında görev yapan Emre Uslu, 2017 tarihinde sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında  "Bir kenara not alın: RTE S-400 filan A-LA-MAZ.
Sıkar biraz NATO sistemine alternatif çıkarmak YEMEZ atın FAV'A bekleyin..." ifadelerini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/258328/s-400-icin-ne-demislerdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.