Yeni ürün yolda

Ankara Masası
|
10 Haziran 2020, Çarşamba - 16:53
Yeni ürün yolda

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ve Eti Maden’in, ortam dezenfeksiyonuna ilişkin bor katkılı yeni bir ürün üzerinde çalıştığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanı Borel’in, pandemi sürecinde 4,5 milyona yakın bir satışı olduğunu açıkladı. "Ürünle ilgili pozitif geri dönüşler aldık" diyen Bakan, şimdi de ortam dezenfeksiyonunu sağlamaya yönelik bir ürün üzerinde çalışıldığını belirtti.

Dönmez, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ile Eti Maden'in bu konuda birlikte çalışma yaptığını söyledi.

Öğrencilerin el hijyeni

Önümüzdeki günlerde üniversiteye giriş sınavının yapılacağını hatırlatan Bakan Dönmez, sınava girecek öğrencilere de el hijyeni için Borel ıslak mendilin dağıtılacağını kaydetti. Bakan Dönmez, "Öğrencilerimizi yalnız bırakmamak için ÖSYMnin talebi üzerine böyle bir çalışma başlatıldı. Ürün, sınav öncesi üniversite adaylarına verilecek. Görüntü itibarıyla ’ıslak mendil’ diye tabir edilen bir ürün; ama Borelin içerisindeki el hijyenini sağlayan formül neyse bu ıslak mendile yedirilmiş durumda. Bu ürünle elimizi temizlediğimizde el dezenfeksiyonunu yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/25838/yeni-urun-yolda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.