Fransa ve Almanya bir kez daha Türkiye karşıtlığını açıkladı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan Macron ve Merkel, Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'ın ve Rumların yanında yer alacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
16 Ekim 2020, Cuma - 18:27
Fransa ve Almanya bir kez daha Türkiye karşıtlığını açıkladı
Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi düzenlendi.

Zirvenin en önemli başlığı Doğu Akdeniz krizi ve Türkiye'nin bölgedeki ağırlığı oldu.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin karşısında Yunanistan ve Rumların yanında yer alacaklarını belirttiler.

Yunanistan'ın ve Rumların yanındayız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Son Avrupa Birliği zirvesi, AB'nin Kıbrıs (GKRY) ve Yunanistan'a verdiği desteği yeniden onayladı." dedi.

Macron ayrıca Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmaların sona erdirilerek, ateşkes imzalanması çağrısında bulundu.

"Provokatif, üzücü ve gereksiz"

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerini "provokatif, üzücü ve gereksiz" nitelerken "Türkiye'nin son zamanlarda aldığı ve elbette provokatif olan tek taraflı önlemlerin gerginliği yatıştırmaktan çok artırdığı konusunda görüş birliğine vardık." diye konuştu.

Aralıkta yeni bir zirve planladıklarını belirten Merkel "Türkiye ile çıktığımız yolda ilerlemeye istekliyiz. AB-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi her iki tarafın da yararınadır." ifadelerini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/258932/fransa-ve-almanya-bir-kez-daha-turkiye-karsitligini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.