Yunanistan başına dert arıyor. Gemilerimize taciz püskürtüldü

Ankara Masası
|
10 Haziran 2020, Çarşamba - 19:13
Yunanistan başına dert arıyor. Gemilerimize taciz püskürtüldü

Yunanistan, Türkiye’nin Akdeniz’deki hamlelerini içine sindiremiyor.

Bu durum Yunanlı siyasetçilerin söylemlerine de yansıyor. Ankara'nın başarılı diplomatik ve askeri hamlelerine cevap veremeyen Yunan hükümetinin iç kamuyouna dönük bu gerginlik söylemleri Türkiye'den gerekli cevabı alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

Türkiye’yi asılsız şekilde suçlayan açıklamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yunanistan çıkmış kurusıkı atıyor. Türkiye'ye bu tür laf atılır mı? Sen kiminle dalga geçiyorsun. Haddini bil. Eğer sen haddini bilmezsen Türkiye bildirir. “  sözleriyle sert bir cevap verdi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan şık cevap

Milli savunma Bakanı Akar ise Yunan mevkidaşının “Türkiye ile savaşa hazırız” sözlerine “O bir dil sürçmesidir. Yunanlıların Türkiye ile savaşmak isteyeceğini ben matematik olarak uygun olmadığının, doğru olmadığının altını çizmek istiyorum.” diyerek cevap vermişti.

Akar, “Biz Yunanistan ile Ege’de Kıbrıs’ta Trakya’da bütün sınırlarımızla iyi komşuluk ilişkilerine dayalı olarak, barışçıl yöntemlerle konuşmak suretiyle sorunlarımızı çözebileceğimize inanıyoruz. 23 adanın 16’sı Lozan anlaşmasına karşı-aykırı olarak silahlandırıldı. Gayri askeri statüdeki adalar. Bunu istemek tehdit mi? Karasuları 6 mil, hava sahası 10 mil olan bir ülke yok. Biz bu kadar abartılı durumlar karşısında dahi soğukkanlılığımızı koruyoruz. Görüşelim, konuşalım diyoruz.” İfadelerini kullanmıştı.

Yunanistan akıllanmıyor

Ancak Atina Yönetimi halen ortamı germeye devam ediyor.

Nitekim Yunan donanmasına bağlı unsurlar, Libya'ya giden Türk bayraklı bir kargo gemisini ve fırkateynleri durdurmaya çalıştı. TRT World Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan gemileri arasında gerilim yaşandığını duyurdu.

Yunan ordusunun tacizini TRT World duyurdu

TRT tüm dünyaya İngilizce yayın yapan TV kanalı, Yunanistan donanmasının, Libya'ya giden Türk bayraklı bir kargo gemisini ve fırkateynleri durdurmaya çalıştığını,  bir askeri helikopterin duruma müdahale etmek için harekete geçtiğini haber verdi.  Habere göre Yunanistan donanması, Türk fırkateynlerinin uyarı vermesinin ardından "geri çekildi".

http://www.ankaramasasi.com/haber/25972/yunanistan-basina-dert-ariyor-gemilerimize-taciz-puskurtuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.