Ankara’da İlçe Belediyeler Korona Mesaisinde

Ankara Masası
|
25 Mart 2020, Çarşamba - 14:48
Ankara’da İlçe Belediyeler Korona Mesaisinde

Başkentte ilçe belediyeler korona virüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan ve talepleri olan vatandaşlara anında cevap verebilmek için gece gündüz hizmet veriyor.

Ankara’da Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında evlerinden çıkmayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik hastalar market, eczane gibi ihtiyaçlarını belediyelere bildiriyor.

PURSAKLAR BELEDİYESİ 7/24 HİZMETTE

Pursaklar Belediyesi Beyaz Masa, korona virüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan ve talepleri olan vatandaşlara anında cevap verebilmek için 7/24 hizmet veriyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in talimatları ile salgın tedbirleri kapsamında Beyaz Masa'ya taleplerini bildiren vatandaşlar için ekipler seferber edildi.  Evlerinden çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik hastalar ve engelli vatandaşlar ihtiyaçlarını Beyaz Masa’ya bildiriyor. Vatandaşlardan gelen istekler değerlendirilerek Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerine ve Kaymakamlığa bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu’na bildirilerek taleplere anında geri dönüş yapılıyor. Beyaz Masa tarafından alınan talep de anında saha ekiplerine bildiriliyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yardıma muhtaç aileler ve vatandaşların istekleri doğrultusunda gerekli alışverişler yapılarak malzemeler evlerine teslim ediliyor.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ’NDEN YAŞLILARA EVDE HİZMET

Gölbaşı Belediyesi ekipleri de, ilçede uygulamaya konulan korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların taleplerini karşılıyor.   Vatandaşların talepleri ADAF koordinasyonunda Vefa ve Sosyal Destek Grubu ve Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından gideriliyor.   Belediye tarafından evinden çıkamayan vatandaşlara temel gıda yardımı yapılıyor. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da vatandaşların sağlık kontrolleri gerçekleştirerek ilaç tedariği sağlanıyor.  

Diğer yandan korona virüs tedbirleri kapsamında her iki belediyenin ekipleri tarafından ilçe genellerinde dezenfekte işlemleri devam ediyor. Kamu kurumları ve topluma açık alanlarda dezenfekte çalışmaları sürdürülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2604/ankarada-ilce-belediyeler-korona-mesaisinde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.