Diyanet uyardı: <br>"Bizden açıklama bekleyin"

Ankara Masası
|
11 Haziran 2020, Perşembe - 15:29
Diyanet uyardı: <br>"Bizden açıklama bekleyin"

Suudi Arabistan'ın Kovid-19 salgını nedeniyle bu yılki hac ziyaretine "yüzde 20 kontenjan sınırlaması" getirdiğine ilişkin iddialara Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan yanıt verdi. Bircan konuyla ilgili resmi bir açıklamanın henüz yapılmadığını söyledi.

Bircan, Suudi Arabistan'ın Kovid-19 salgını nedeniyle bu yılki hac ziyaretine "yüzde 20 kontenjan sınırlaması" getirdiğine ilişkin basında yer alan iddialara yönelik AA muhabirine açıklamada bulundu.

Bircan, "Haccın pandemi ve Kovid-19 ortamında yapılıp yapılamayacağı veya yapılacaksa hangi şartlarda yapılacağı, kota kısıtlamasının gelip gelmeyeceği, hacı adaylarından sağlık durumu belgesinin alınıp alınmayacağı, belli bir yaş aralığının olup olmayacağı, hac süresinin kısaltılıp kısaltılmayacağı gibi durumlar önümüzde beklemektedir. Suudi Arabistan makamlarından 2020 haccının kriterleri, şartları, süresi, yaş aralığı, sağlık durumları, kotanın değişip değişmeyeceği, azalıp azalmayacağı noktasında tarafımıza herhangi bir resmi açıklama gelmemiştir." dedi.

Durumu yakından takip ettiklerini söyleyen Bircan, hacı adaylarının biraz daha sabırlı olmalarını isteyerek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak açıklamayı beklemeleri tavsiyesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26165/diyanet-uyardi-bizden-aciklama-bekleyin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.