Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki yeni gaz rezervinin 85 milyar metreküp olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam rezervin 405 milyar metreküpe ulaştığını belirtti.
Ankara Masası
|
17 Ekim 2020, Cumartesi - 16:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisinde incelemelerde bulundu. Sondaj Yönetim Odası'nda çalışmaları yürüten personele seslenerek, Sakarya gaz sahasındaki sondaj faaliyetlerinin tamamlanması talimatını veren Erdoğan, ardından kameraların karşısına geçerek yeni rezerv miktarını açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "85 milyar metreküp daha bulundu. Sakarya sahasında toplam doğalgaz rezerv 405 milyar metreküpü buldu." dedi. Tuna-1'deki sondajın tamamlandığını kaydeden Erdoğan, yeni hedefin Sakarya olduğunu ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:


"Hedefimiz 2023"

Test analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya Sahası'nın Tuna-1 bölgesindeki toplam doğalgaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu. Tuna-1'de keşfettiğimiz doğalgazı burada kurulacak platform vasıtasıyla topraklarımıza ulaştıracak, ülkemizin sistemine entegre edeceğiz. Hedefimiz bu gazı 2023'te milletimize sunmaktır.

"Bu daha ucuz doğalgaz anlamına gelmektedir" 

Karadeniz ve Akdeniz'de alacağımız müjdelerle kaynağımızı genişleteceğiz. Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv, ülkemizin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağıdır. Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğalgazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır. Bu daha ucuz doğalgaz anlamına gelmektedir. Bu hizmetleri milletimize daha düşük fiyatla sunabileceğiz. 


"Haklarımız için gücümüzün tamamını kullanmakta kararlıyız" 

Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarını paylaşım mücadelesinden Türkiye'yi dışlama çabalarına rıza göstermeyerek yeni bir dönemin kapısını açtık. Ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını yok sayan hiçbir plana izin vermemekte kararlıyız. Bizim kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında gözümüz yoktur. Biz sadece kendi haklarımızın peşindeyiz. Bu haklar için gücümüzün tamamını kullanmakta kararlıyız.

"AB'nin sonunun geldiğinin resmen ilanı olur" 

Doğu Akdeniz'de barışı, istikrarı sağlamanın yolu Türkiye'nin ve KKTC'nin haklarına saygılı olmaktan geçiyor. AB'nin güvenilirliği zaten azalmıştı. Doğu Akdeniz'de adil bir tutum takınmaz ise bu durum artık Avrupa Birliği'nin sonunun geldiğinin resmen ilanı olacaktır.

"Karadeniz ve Akdeniz'de aramaya devam edeceğiz" 

Karadeniz'de ve Akdeniz'de hidrokarbon kaynakları aramaya devam edeceğiz. Suriye'de, Libya'da, Azerbaycan'da hakkın ve haklının yanında durmayı sürdüreceğiz. Tüm mazlumlara ve mağdurlara el uzatmayı sürdüreceğiz. Türkiye'yi girdiği bu yoldan döndürmeye artık ne darbeler ne ekonomik tuzaklar ne siyasi ayak oyunları ne de içi boş tehditler kafi gelir. Büyük ve güçlü bir Türkiye bırakana kadar durmayacağız ve duraksamayacağız.
http://www.ankaramasasi.com/haber/261942/cumhurbaskani-erdogandan-yeni-mujde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.