Ümit talep etti Mamak Belediyesi harekete geçti

Mamak Belediyesi, engelli vatandaşın talebi üzerine evinin önündeki yolda asfalt çalışması gerçekleştirdi.
Büşra Bayrak
|
17 Ekim 2020, Cumartesi - 17:01
Ümit talep etti Mamak Belediyesi harekete geçti

Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi'nde yaşayan doğuştan engelli 24 yaşındaki Ümit Altay, doğalgaz ve su alt yapı kazı çalışmalarından dolayı bozulan yollarda tekerlekli sandalyesiyle evine rahatça girip çıkamadığı için Mamak Belediyesi’ne başvurarak asfalt çalışması yapılması için talepte bulundu. 

Babasını 4 yaşındayken kaybeden ve annesiyle yaşayan Ümit Altay'ın isteğini geri çevirmeyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ekiplere talimat verdi. 

"Sevginin olduğu yerde engel olmaz"

Annesi çalıştığı için her gün Kutludüğün Mahallesi’ndeki babaannesi Rahime ile dedesi Halil Altay’ın evlerine Mamak Belediyesi’nin engelli aracıyla
gidip gelen Ümit'in isteği kısa sürede yerine getirildi. Ekipler Ümit’in kapısının önünü asfaltlayarak yolundaki engeli kaldırdı. 

Sevginin olduğu yerde tüm engellerin kalkacağını kaydeden Başkan Köse, “Sevginin olduğu yerde engel olmaz, Ümit’in mutluluğu hiçbir hizmetle asla ölçülemez” dedi.

“Artık daha rahat gidip gelebileceğim”

Artık daha rahat dolaşabildiğini belirten Ümit Altay, Başkan Köse’ye teşekkür ederek şunları söyledi: “Her gün dedemlere gidip geliyorum. Doğalgaz ve su altyapısı için kazı yapılınca yollar bozuldu. Tekerleğim patladı. Gidip gelmekte çok zorlanıyordum. Kış aylarında çamur oluyordu. Belediyeye ulaşarak asfalt atılmasını istedik onlar da sağ olsunlar gelip hemen attılar. Evin girişine de ricada bulunduk oraya kadar da yardımcı oldular. Artık daha rahat gidip gelebileceğim. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum.”

"Ümit benim elim, ayağım"

Babaanne Rahime Altay ise, “Evleri Mamak’ta annesi ev işlerinde çalıştığı için Ümit her gün gündüz benim yanıma gelir akşam da gider. Yaşlı olduğum için kaldırıp indirmem zor oluyor. Markete siparişim olduğunda gider gelir benim elim ayağım, her işimi yapar. Tekeri çukurlara giriyordu ben bu yaşlı halimle çıkarmaya çalışıyordum. Lastikleri de patlıyordu. Asfaltı yaptılar, Allah razı olsun, rahat şekilde gidip gelecek” diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/262194/umit-talep-etti-mamak-belediyesi-harekete-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.