Azerbaycan-Ermenistan arasında ateşkes

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Leyla Abdullayeva, Azerbaycan-Ermenistan arasında 18 Ekim 00'dan itibaren insani ateşkes yürülüğe girdi.
Ankara Masası
|
17 Ekim 2020, Cumartesi - 21:42
Azerbaycan-Ermenistan arasında ateşkes
CNN Türk canlı yayınına katılan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Leyla Abdullayeva, Ermenistan ile 18 Ekim 00.00'dan itibaren insani ateşkes yürülüğe girdi.

"Ateşkesi hep ihlal eden Ermenistan tarafı"

Abdullayeva yaptığı açıklamada "Şöyle bir haberi sizinle paylaşmak isterim 18 Ekim 00'dan itibaren iki devlet yeniden insani ateşkesin ilan edilmesi kararı verdi. Bu haberi bir kaç dakika öncesinde paylaştık. 10 Ekim Moskova'da aynı ateşkes ilan edildi. Bunun amacı ise her iki tarafta da bulunan esirlerin saklanılan kişilerin aynı zamanda cesetlerin değiştirilmesi maksadıyla insani ateşkes ilan olunmuştu ama bu ateşkesten saatler sonrasında, dakikalar sonrasında Ermenistan ihlal etmişti bu ateşkesi. Uluslararası devletlerden, Minsk grubu eş başkanlarından yeniden çağrılar geldi. Bu çağrılara karşılık olarak ben ateşkese uyuyorum ama ateşkes bir taraflı olmamalı diyorduk. Biz barış istiyoruz, ateşkes istiyoruz ama ateşkesi ihlal eden hep Ermenistan tarafı" diye konuştu.

Ermenistan da duyurdu

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı da, Erivan ve Bakü'nün bu gece yarısından itibaren ateşkes ilan etme konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Ateşkesin kapsamı

Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girdi. Ateşkes şartları; esirlerin ve ölülerin takasını kapsıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/263566/azerbaycan-ermenistan-arasinda-ateskes
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.