Sıra Hafter'in tuzaklarında

Ankara Masası
|
12 Haziran 2020, Cuma - 15:48
Sıra Hafter'in tuzaklarında

Türk askeri Libya'dan ilk kez görüntü verdi. Mehmetçik, darbecilere bağlı milislerin tuzakladığı patlayıcıları temizliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sivil halkın evlerine güvenli dönüşünü sağlamak için Hafter'e bağlı milislerin, başkent Trablus'un güneyindeki yerleşim bölgelerinden çekilirken tuzakladığı el yapımı patlayıcı ve mayınları temizleme çalışmalarına başladı. 

Türk askeri, Hafter milislerinin işgali altındaki yerleşim yerlerinin kurtarılmasının ardından, bu bölgelerdeki sivil halkın evlerine güvenli dönüşünün sağlanması için harekete geçti.

Türk Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine ait bomba imha uzmanları ve Özel Kuvvetler ile, SAS ve SAT unsurları bölgede tuzaklanan patlayıcılar ve mayın sistemlerini temizleyerek güvenliği sağlama ve hayatı normale döndürme çalışmalarını yapmaya başladı. 

TSK'ya bağlı ekiplerin, bölgede koruyucu kıyafetleri, modern ekipmanları, robotik sistemleri, milli teknolojileri ve teknik saha tecrübelerini kullanarak Hafter milislerinin tuzakladığı patlayıcıları etkisiz hale getirmek ve sivillerin güvenli dönüşünü sağlamak için çalıştığı ifade edildi.

Libya hükümeti, Hafter milislerinin çekildiği sivil yerleşim alanlarında tuzaklanan mayınların patlaması sonucu şu ana kadar  27 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26677/mehmetcigin-sefkat-eli-libyaya-uzandi-sira-hafterin-tuzaklarinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.