Paris'te terör örgütü PKK'nın katılımıyla Ermenistan'a destek gösterisi

Fransa’nın başkenti Paris’te Ermeniler, Azerbaycan'ın topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyona karşı terör örgütü PKK'nın da katıldığı gösteri düzenledi.
aa:text:20201018:22707383
|
18 Ekim 2020, Pazar - 18:14
Paris'te terör örgütü PKK'nın katılımıyla Ermenistan'a destek gösterisi

Fransa’daki Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi (CCAF) tarafından organize edilen protestoda, Invalides Meydanı'nda toplanan göstericiler, Azerbaycan’ın Ermenistan'ın saldırılarına karşı meşru müdafaa hakkını kullanmasını protesto etti.

Terör örgütü PKK yandaşları da ellerinde Ermenistan bayrağı ve örgüte ait bez parçalarını alarak protestoya katıldı.

PKK paçavraları AB bayraklarıyla yan yana

Gösteride, PKK'ya ait bez parçalarının Fransa, Avrupa Birliği (AB), Ermenistan ve Yunanistan bayraklarıyla aynı kareye yansıması dikkati çekti.

CCAF yetkilileri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u, Ermenistan'ı yalnız bırakmakla suçlayarak Dağlık Karabağ'ın Ermenistan toprağı olarak tanınmasını istedi.

Erdoğan ve Aliyev karşıtı slogan attılar


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev karşıtı slogan atan göstericiler, uluslararası topluma Azerbaycan ve Türkiye'ye müdahale çağrısında bulundu.

Göstericiler koronavirüs önlemlerine uymadı

Fransa'da yeni tip koronavirüs önlemleri sertleştirilmesine rağmen izin verilen gösteride, sosyal mesafe kurallarına uyulmazken maskeler de doğru şekilde kullanılmadı.

Göstericiler, protestonun sonunda polis eşliğinde Elysee Sarayı'na yürüdü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/267232/pariste-teror-orgutu-pkknin-katilimiyla-ermenistana-destek-gosterisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.