Başbuğ iddasında ısrarlı

Ankara Masası
|
12 Haziran 2020, Cuma - 20:12
Başbuğ iddasında ısrarlı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "hakaret" ve "iftira" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı bir televizyon programında 'Askerlerin Sivil Mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemenin arkasında FETÖ var' demiş, düzenlemenin altında imzası bulunan 6 AK Parti'li vekil de Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu olay üzerine, Başbuğ'un "şüpheli" sıfatıyla ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Başsavcılığına talimat yazısı göndermişti.

Başbuğ ifade vermek üzere avukatı İlkay Sezer ile saat 15.50 sıralarında Anadolu Adalet Sarayı'na giriş yaptı. Hakaret ve iftira suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren İlker Başbuğ bir saat boyunca adliyede kaldı.  

"İdam cezası kalkmasaydı aranızda olmayabilirdim"

İlker Başbuğ ifadesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada "FETÖ mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldım. Eğer o gün idam cezası kalkmamış olsaydı bugün aranızda hayatta olmayabilirdim" dedi.

Başbuğ açıklamasında 30 Ağustos 2010'da emekli olduktan sonra 6 Ocak 2012'de tutuklandığını hatırlatarak "5 Ağustos 2013’te FETÖ mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldım. Eğer o gün, Türkiye’de idam cezası kalkmamış olsaydı, bugün aranızda, hayatta olmayabilirdim. Yargıtay’ın kararı ve yeniden yargılanma neticesinde iddia edilen 'Ergenekon Davası' tarihin çöplüğüne atıldı. 26 ay Silivri’de cezaevinde tutuldum, hürriyetim elimden gasp edildi." dedi.

Başbuğ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün haksız ve anlamsız bir hakaret iddiası ile 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermeye çağrıldım. Bu anı tarihe bir not olarak düşmek istiyorum. Elli yıl bilfiil TSK’da görev yapan ve Türk Ordusu’nun en üst makamına gelen, geçmişten bugüne kadar yaptıkları ve davranışları herkes tarafından net olan birisi olarak, TBMM’nin manevi şahsiyetini hedef alan bir konuşma veya davranışımız söz konusu olamaz. 26 Haziran 2009 günü TBMM’ye getirilen yasa değişikliklerinden birisi Anayasa’ya aykırıdır. Bu yasa değişikliği Anayasa Mahkemesi tarafından 21 Ocak 2010’da iptal edilmiştir. Burada üzerinde durulan noktalar; Anayasa’ya aykırı bu yasa değişikliğinin kimler tarafından hazırlandığının ve bu yasa değişikliklerinden kimlerin faydalandığının, neden-sonuç ilişkileri çerçevesinde değerlendirilmesi ve sorgulanmasıdır"

http://www.ankaramasasi.com/haber/26754/basbug-iddasinda-israrli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.