Terör döner sahibini vurur İşte ispatı

Ankara Masası
|
13 Haziran 2020, Cumartesi - 09:53
Terör döner sahibini vurur İşte ispatı

İletişim Başkanlığı, ABD'deki Floyd protestolarıyla gündeme gelen Antifa'nın Suriye'deki varlığını haritada ortaya koydu.

Siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi sonrası başlayan protestolar bütün ABD'ye yayıldı.

Protestoların şiddet eylemine dönüşmesinin baş rolünde ise Antifa isimli radikal sol örgüt vardı.

Bu örgüt üyelerinin terör örgütü PKK/YPG saflarında çatışmalara katıldığı ortaya çıktı.

İşte ilk defa bu örgütün, Suriye'nin kuzeyindeki varlığı harita ile belgelendi. İletişim Başkanlığı, sosyal medyadan Antifa'nın bölgede konuşlandığı noktaları kamuoyuna duyurdu.

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından Antifa'nın varlğını gösteren harita,

"Suriye’de yaşanan son gelişmeleri İletişim Başkanlığı hesaplarından paylaşılan içeriklerle takip edebilirsiniz. 12 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Suriye'nin kuzeyindeki Antifa varlığını gösteren harita aşağıda yer almaktadır." notuyla paylaşıldı.

ABD'li analistlere göre Türkiye ve ABD için "ortak tehdit"

Öte yandan ABD'li analist ve eski istihbarat subayı Jack Posobiec, radikal sol örgüt Antifa Hareketinin terör örgütü YPG/PKK ile Suriye'nin kuzeyinde kendi anarko komünist sistemini kurmaya çalıştığını belirterek, Türkiye ile ABD'nin bu konuda iş birliği yapması çağrısında bulundu.

Daha önce Askeri İstihbarat Teşkilatında Donanma İstihbarat Subayı olarak da görev yapmış, sağcı aktivist ve Başkan Donald Trump'ın sıkı destekçisi Posobiec, Amerikan medyasında Antifa ile YPG/PKK arasındaki ilişkiyi gündeme taşıyan ilk isimlerden biri olarak biliniyor.

Posobiec, Antifa'nın nasıl doğduğunu ile YPG/PKK ile arasındaki bağlantıları AA muhabirine anlattı.

"Antifa, barışçıl gösterileri suistimal etti"

Posobiec, Antifa gibi grupların ABD'deki barışçıl gösterileri kendi amaçları doğrultusunda suistimal ettiğini söyledi.

Antifa'nın Sovyetler Birliği tarafından kurulup önce Avrupa'ya oradan da Amerika'ya ihraç edildiğini kaydeden Analist, şu ifadeleri kullandı:

"Antifa'nın (ABD'de) kendini yenilemesi 1990'lara, 1999 Seattle Savaşı dedikleri sürece dayanıyor. O zaman Dünya Ticaret Örgütünün Seattle'da bir etkinliği vardı. Çin'i örgüte dahil etmek için toplanmışlardı. İlk o zaman Antifa'nın örgütlediği şiddet olaylarını gördük. Daha sonra ise 'Occupy Wall Street' hareketlerine bu örgütün bulaştığı şiddete şahit olduk."

"Suriye'deki savaşı fırsat bildiler"

Örgütün 2010'ların ortalarına doğru Suriye iç savaşını fırsat bilip bu ülkeye gittiğini ve orada terör örgütlerinden eğitim alıp bu örgütlerin saflarında savaştığını anlatan Posobiec, Suriye'de bir süre kalan örgüt üyelerinin, Almanya'dan Yunanistan'a Avusturalya'dan Amerika'ya kadar birçok ülkeye geri döndüğünü ifade etti.

Posobiec, "Amerikan ordusunda görevli iken terörle mücadelede öğrendiğimiz şey; bu kişilerle ilgili tehlike, bunların savaş alanında aldığı eğitim ve savaş deneyimini bulundukları ülkedeki örgüt üyelerine aktarmasıdır." dedi.

Antifa'nın ABD'deki siyasi yelpazede herhangi bir tarafa denk gelmediğini söyleyen Posobiec, "Örgütün amacı, ABD hükümetini ve sistemini çökertip yerine kendi anarko-komünist sistemlerini kurmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Antifa'nın eskiden ABD'de üniversite kampüsleriyle sınırlı kaldığını belirten Posobiec, örgütün artık sosyal medyadan toplumsal olaylara kadar birçok mecrada militan devşirip güçlendiğini, dolayısıyla ABD için artık daha büyük bir tehdit haline geldiğine savundu.

ABD, terör örgütü YPG/PKK'nın kendisini de tehdit eden bir grubu eğiteceğini tahmin edememiş

ABD ordusunun Antifa'nın YPG/PKK terör örgütüyle iş birliğine nasıl göz yumduğuna ilişkin soruya yanıt veren Posobiec, ABD'nin Suriye'de önce muhaliflerle daha sonra ise YPG/PKK ile iş birliği yaparken aslında ABD için de tehdit olan bir grubu eğiteceklerini tahmin etmediğini ileri sürdü.

Posobiec, ABD'nin terörle mücadele ve kolluk gücünün bu örgüt mensuplarını iyi takip etmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Türkiye ile ABD'nin iş birliği yapması gerekiyor"

"Antifa'nın YPG/PKK ile iş birliğinin ABD'nin bir nevi eliyle olması ironik değil mi?" sorusuna ise Posobiec, "Oldukça ironik olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi bu ABD için niyet edilmeyen sonuçlar meselesidir. ABD ordusunun Amerikalı komünistleri eğitme niyetinde olmadığına eminim." yanıtını verdi.

ABD ordusundan eğitim alan Antifa üyelerinden ABD'ye dönenlerin takip edilmediğini ve bu unsurların Suriye'de YPG/PKK'dan veya ABD ordusundan öğrendiği taktikleri eninde sonunda Amerikan devletine karşı da kullanabileceğini değerlendiren Posobiec, şöyle devam etti:

"(Antifa) ABD için dikkat edilmesi gereken oldukça önemli bir tehdittir. Bu konuda istirham ediyorum. Bu, Türk ve Amerikan hükümetlerinin istihbarat paylaşımı konusunda iş birliği yapabileceği bir konudur. Türkiye halen bir NATO üyesi ve ABD ile aralarında bazı karmaşık sorunlar olsa da bu konuyla ilgilenmek iki ülkenin de menfaatinedir."

Posobiec, ayrıca ABD istihbaratının Başkan Donald Trump'ı Antifa'nın o bölgedeki faaliyetleri konusunda yeterince bilgilendirdiğinden emin olmadığını söyledi.

Antifa nedir?

Kökeni itibariyle "anti faşist" ifadesinin kısaltılmış hali olan Antifa hareketi, ilk olarak 1930'lu yıllarda Nazi Almanyası'nda ortaya çıktı.

Hareket, "Yeterince tepki gösterilseydi Adolf Hitler ve Naziler asla Almanya'nın başına gelemezdi." fikrine dayanırken, grup için "sol eğilimli", "anti-faşist" ve "militan siyasi aktivistler" gibi nitelendirmeler de kullanılıyor.

1970'lerin sonu ve 1980'lerin başında, ABD'de Orta Batı bölgesi başta olmak üzere neo-Nazilere karşı örgütlenmeye başlayan hareket, esnek kadro yapısıyla bazı eyaletlerde büyümeye çalıştı.

Neo-Nazi, neo-faşist, beyaz ırkçı ve ırkçı hareketlere karşı çıkan hareket, son yıllarda dünyadaki konjonktüre de bağlı olarak, "alternatif sağa" karşı da bir direniş olarak öne çıktı.

2000'li yılların başından itibaren bir süre kabuğuna çekilen hareket, Trump'ın başkan seçilmesinin ardından yeniden sokaklara çıktı.

Antifa, Trump'ın Ocak 2017'deki "başkanlık yemini" töreni döneminde birçok yerde protesto düzenlerken, 2017'de Virginia'nın Charlottesville kentinde beyazların üstünlüğünü savunanların gösterilerinde yaşanan şiddet olaylarında bir kez daha sahaya indi.

Trump, Floyd'un öldürülmesinin ardından birçok kentte düzenlenen protestolardaki yağma ve şiddet olaylarından da Antifa'yı sorumlu tuttu ve hareketi "terör örgütü" ilan edeceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/26893/teror-doner-sahibini-vurur-iste-ispati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.