Büyükşehir Belediyesi Hayvan Nakil Araç Filosunu Genişletti

Ankara Masası
|
26 Mart 2020, Perşembe - 16:19
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Nakil Araç Filosunu Genişletti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı kanamalı, yaralı veya travmaya maruz kalan sokak hayvanlarına daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek amacıyla 4 hasta nakil aracını daha filosuna kattı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı kanaması, yarası, kırığı ya da çeşitli hastalığı olan sokak hayvanlarına acil yardım hizmeti kapsamında daha hızlı müdahale edebilmek için 4 yeni hayvan nakil aracı alarak araç filosunu genişletti. Büyükşehir’e bağlı merkezlere yaralı olarak getirilen sokak hayvanlarına rehabilitasyon işlemlerinin yanı sıra veterinerler tarafından kısırlaştırma operasyonu da yapılıyor.

  Merkezlerde hazır bekleyen ekipler, BAŞKENT 153’e gelen ihbarları değerlendirerek, sokak hayvanlarına anında müdahale ediyor. Ocak ayı itibariyle başlayan uygulamada bugüne kadar bin 220 sokak hayvanı tedavi edilerek, rehabilitasyon işlemine tabi tutuldu.

  Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla araç sayısını artırdıklarını söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi:

  “Hayvanların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için gayret gösteriyoruz. Özellikle yaralı ve hasta hayvanlarımızı ihbar aracılığı ile ileten hayvan severlerimiz var. Biz de daha etkin ve hızlı ulaşabilmek için araç sayımızı artırdık. Daha önce 10 araçla hizmet veriyorduk, artık 4 yeni aracı daha filomuza kattık. Araçlar 3 hayvana müdahale edebilecek şekilde donanımlı olarak tasarlandı. Trafikte daha hızlı, manevra kabiliyeti daha yüksek araçları tercih ettik. Bundan sonra daha hızlı bir şekilde hayvanlara müdahale edebileceğiz.”   Büyükşehir Belediyesi gönüllü hayvanseverler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak, kapanan restaurant ve kafelerden yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteğini sürdürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2698/buyuksehir-hayvan-nakil-arac-filosunu-genisletti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.