Cumhurbaşkanı Erdoğan: Topyekün bir eğitim reformu gerekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada "Topyekün bir eğitim reformu gerekiyor" dedi.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2020, Pazartesi - 12:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Topyekün bir eğitim reformu gerekiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni'nde konuştu. "Genç bir nüfusa sahibiz ama medeniyet tasavvurumuzu layıkıyla hayata geçiremiyoruz." diyen Erdoğan, "Bir şekilde önüne konan çerçevenin körü körüne fanatikliğini yapanın kendine de ülkesine de medeniyetine de hayrı olmaz." ifadelerini kullandı.

"Düzenin ardından giderek ileri bir medeniyet inşa edemeyeceğimize inanıyoruz"

Dünyadaki hakim fikri anlayışın ve fiili düzenin sadece ardından giderek, kendimize çok daha ileri bir medeniyet inşa edemeyeceğimize inandığını ifade eden Erdoğan, "Geçmişten bugüne yaşadığımız nice acıların, döktüğümüz nice gözyaşlarının, çektiğimiz nice sıkıntıların gerisinde, kuşaklar boyunca maruz kaldığımız bu fikri istila gerçeği vardır." şeklinde konuştu. 

"Önceliğimizi aileden başlayarak eğitim öğretim hayatları boyunca evlatlarımızı hakkıyla yetiştirmek olarak değiştirmemiz şarttır." diyen Erdoğan, topyekün bir eğitim reformunun gerektiğini vurguladı. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/271414/cumhurbaskani-erdogan-topyekun-bir-egitim-reformu-gerekiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.