Hani İstanbul'da her şey güzel olacaktı?

Ankara Masası
|
13 Haziran 2020, Cumartesi - 16:04
Hani İstanbul'da her şey güzel olacaktı?

Haliç'te yıllar sonra yeniden görülen renk değişimi ve kötü koku, Çevre Bakanı Murat Kurum'u da isyan ettirdi. Kurum, "içimiz sızlıyor" dedi.

İstanbul'un 90'lı yıllardaki en büyük sorunu Haliç yine renk değiştirdi. Uzun süredir masmavi olan Altınboynuz'dan yeniden kötü kokular yükselmeye başladı.

Bakan da isyan etti

Haliç'in bu hali Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da isyan ettirdi. Kurum, "Haliç'teki görüntüler hepimizin içini sızlatıyor." dedi.

"Temiz bıraktık, temiz teslim etmek isteriz"

"Üniversitelerimizin de iş birliğiyle mevcut bölgedeki kirliliğin sebebini araştırıyoruz. Çıkan sonuçlara göre hareket edeceğiz." açıklaması yapan Kurum, "Bakanlık olarak tertemiz bıraktığımız Haliç'i gelecek nesillere yine tertemiz bir şekilde götürmek, teslim etmek istiyoruz. Bakanlık olarak bu konuda her türlü iş birliğine hazırız." diye konuştu.

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Haliç'te yaptıklarını da hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımız projeleriyle 'Gezilemez, yürünemez.' denilen Haliç'i gezilir, etrafında yürünebilir ve oturulabilir hale getirdi. Ama bu noktada gördüğümüz görüntüler içler acısı." ifadelerini kullandı.

"Belediye'ye yardım ederiz"

Kurum İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de seslendi, "Belediyemizin gücünün yetmediği yerde de her türlü yardımı yaparak Haliç'i temiz tutmak durumundayız." dedi. Bakan, "Belediyemiz bu noktada bir yatırım yapmama sürecine girerse de biz aynı Riva'da söylediğimiz gibi Haliç'imizi de kimsenin insafına bırakmaz, gerekli yatırımları yapmak için hep birlikte seferber oluruz. Yapılacak tespitleri bekleyip görelim. Neticeler sonucunda gerekli adımları atarız." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/27218/hani-istanbulda-her-sey-guzel-olacakti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.