Ünlü iş insanının malları iade edildi

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın kişisel ve şirkete ait mal varlıklarıyla hesapları için el koyma kararı delil yetersizliğinden kaldırıldı.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2020, Pazartesi - 19:01
Ünlü iş insanının malları iade edildi

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin 30 Eylül tarihli kararında Sezgin Baran Korkmaz ve aralarında iş insanları Jacob Ortell Kingston, Isaiah Kingston, Rachel A. Kingston, Sally Kingston ve Lev Dermen (Levon Termendzhyan) de bulunduğu 14 kişi hakkında mal varlıklarına ve kişisel hesaplarına el koyma kararı almıştı.

El koyma kararı reddedildi

Utah Bölge Mahkemesi'nde hakim Jill N. Parrish'in 18 Eylül tarihli kararında ABD Hazinesi'nin el koymak istediği Türkiye'deki SBK Holding'e ait mülkler arasında "ikna edici bir bağlantının kurulamadığı" belirtildi ve el koyma kararının reddedildiği ifade edildi. 

Haksız vergi indiriminden yararlanmak suçlanıyorlardı

Kingstonlar ve Dermen, ABD'deki şirketlerinin 2010-2016 yılları arasında "yenilenebilir biyoyakıt üretip sattığına" dair sahte belgeler düzenleyerek, ABD Milli Gelirler Vergi Dairesi'nin (IRS) sağladığı yaklaşık 511 milyon dolarlık vergi indiriminden haksız yere faydalanmakla suçlanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/272505/unlu-is-insaninin-mallari-iade-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.