Türkayık: Üyeleri iş vaadiyle yönlendiriyorlar

AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, ilçede çoğunluğu AK Parti üyesi 105 kişinin CHP'ye geçmesi konusunda "İş odaklı" değerlendirmesinde bulundu. Türkayık, iş verme vaadiyle üyelerin AK Parti'den istifa ettirilmeye yönlendirildiğini iddia etti.
Ankara Masası
|
20 Ekim 2020, Salı - 10:25
Türkayık: Üyeleri iş vaadiyle yönlendiriyorlar
CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Pursaklar'da çoğunluğu AK Parti üyesi olan 105 kişinin partilerine geçtiğini duyurmuştu. Gelişme ardından gözlerin çevrildiği AK Parti Pursaklar'dan ilk açıklama geldi. Ankara Masası'na konuşan İlçe Başkanı Servet Türkayık, partiye yönelik bir tepkinin söz konusu olmadığını belirterek
gelişme için "İş odaklı" yorumunda bulundu. Dikkat çeken bir iddiada bulunan Başkan Türkayık, "İşe alınma vaadiyle AK Parti'den önce istifa etmelerini istiyorlar. Daha sonra da ama CHP'ye ama İYİ Parti'ye nereye giderse bu şekilde insanları yönlendiriyorlar" dedi. 

"Kopuştan söz edilemez"

Parti üye sayılarının devamlı olarak güncellendiğini memur olanların kendi istekleri ile istifa edebileceğine dikkat çekerek, ortaya çıkan tablonun rutin olduğuna işaret eden Türkayık, "Pursaklar’da 97 bin seçmenimizin 33 bini bizde üyedir zaten. 
Haziran’ın 26'sından bu tarafa aşağı yukarı 1250-1300’e yaklaşan bir üye kaydı var yeni. Bu şeyler devamlı olur. Bir kopuş olmuş değil. Üyelerin toplu hareketi değil bunlar. Genelde iş odaklı. Bunları teşkilata gelenler daha sonra da farklı eğilime giren arkadaşlar olarak değerlendiriyoruz" dedi. 

"Lidere büyük bağlılığımız var"

AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığı'nın "Üye olun külliyede 1 gün geçirme fırsatını yakalayın" vaadi ardından muhalefetten gelen tepkilere de yanıt veren Türkayık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığı vurguladı. "AK Parti olarak bizim lidere karşı büyük bir sadakatimiz, büyük bir bağlılığımız var. Üyesinden başkan yardımcılarına kadar çok farklı bir sempati var." diyen Başkan 
Türkayık, "Arkadaşlarımıza 'Külliye’de bir gün misafir edeceğiz' demesi o sempatinin karşılığında. Yani bu çok şaşırılacak bir şey değil. Mesela bizim her yaptığımız üyemiz sisteme düştüğünde, Cumhurbaşkanımız tarafından hem hoş geldiniz mesajı gelir hem de günün anısına plaket şeklinde bir form gönderilir." şeklinde konuştu.

İlçede yıl sonuna kadar 3 bin üyeyi hedeflediklerini ekleyen Türkayık, 
bu noktada "Birebir üye çalışması" düzenlediklerini dile getirdi. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/273144/turkayik-uyeleri-is-vaadiyle-yonlendiriyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.