Akşener: "Çıray ve Özdağ'ın görüşlerine saygı duydum"

​İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin oy oranının araştırmalarda yüzde 13 ila 15 arasında çıktığını belirterek " Partimize saldırı olmasını bekliyorduk" dedi.
Büşra Bayrak
|
20 Ekim 2020, Salı - 10:42
Akşener: "Çıray ve Özdağ'ın görüşlerine saygı duydum"
İyi Parti Genel Başkanı Meral AkşenerTBMM'de partisinin grup toplantısı çıkışında soruları cevaplandırdı.


"İmalarını ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor"

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu için FETÖ'cüdür şeklindeki iddialarının sorulması üzerine Akşener,
"Sayın Buğra Kavuncu Sayın Ümit Özdağın sözlerini iddialarını sizin deyiminizle imalarını ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Dolayısıyla onu hep beraber göreceğiz." yanıtını verdi.

Akşener, partideki arkadaşlarının ne konuştuğundan çok AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın ne dediğinin daha önemli olduğunu söyledi.

Meral Akşener şöyle devam etti:




" Parti içinde demokrasi mücadelesini içselleştirmeye çalışıyoruz"


" Biz demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içinde de bu demokrasi mücadelesini içselleştirmeye çalışıyoruz. Bu yolculukta hatalar, kusurlar elbette oluyor. Ama büyük bir dikkatle demokrasiyi, her şeye rağmen demokrasiyi her şeye rağmen istişareyi içselleştirmeye gayret ediyoruz." 





"Arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum" 



"Çünkü hepimiz ben de dahil çok otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Nefes almanın patronun iznine tabi olduğu sistemlerden geliyoruz. Dolayısıyla Hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevlerinde bulunan bütün arkadaşlarımızın hür iradeleriyle fikirlerini söylemelerinin çok önemli olduğunu ve partimize zenginlik kattığına inanıyorum ve bu konuda da direnmeye, demokrasiyi içselleştirme konusunda direnmeye devam edeceğim." 



"43 milletvekili DYP’den hangi şartlarda nasıl ayrılmıştı biliyorum"




"Bunu daha evvel defalarca sizinle paylaştım. Ama Ben Meral Akşener olarak DYP'nin genel başkan yardımcılığını ve bakanlığını yaptığım bir dönemde 43 milletvekili DYP’den hangi şartlarda nasıl ayrılmıştı onu biliyorum ve sonra onun Türkiye’ye nelere mal olduğunu da biliyorum." 

"Çıray ve Özdağ'ın ölçü kaçsa da fikirlerine yönelik saygı duydum"

"Şimdi ilginç olanı ben hem Sayın Çıray’ın hem Sayın Özdağ'ın ölçü kaçsa da fikirlerine yönelik saygı duydum. Grev ve protesto yapma eylemlerine de saygı duydum, benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum." 

"(Bülent Turan'ın tweeti)kendimi 1997'lerde hissettim"

"Ama Sayın  Bülent Turan'ın bugün büyük bir iştiyakla büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu ve birden kendimi 1997'lerde 98’lerde hissettim. Şimdi Sayın Bülent Turan’ın attığı tweet üzerinden baktığım zaman elbette başka bir gözle inceleyeceğiz bundan sonraki hadiseleri."

"Partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk"


"Bir operasyon mu var?" şeklindeki soruyu ise Akşener,
"Biz Partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk elbette." diyen Akşener, “Çünkü araştırma şirketlerinde 13 ila 15 arasında sonuçlar bulununca kış kışlığını her zaman yapar onu biliyorduk da bakacağız duruma” diye cevap verdi.

Özdağ'ın HDP ile yakınlaşma iddiasına sert tepki

Ümit Özdağ’ın İyi Parti HDP ile yakınlaştı iddiasının hatırlatılması üzerine Akşener çok sert tepki gösterdi.

Meral Akşener, “O çok büyük bir yalandır. Yalancıdır bunu söyleyen” şeklinde ser tepki gösterdi.



AK Parti Grup başkanvekili Bülent Turan'ın attığı tweet

AK Parti Grupbaşkanvekili Bülent Turan dün gece attığı tweette  “İYİ Parti’de kim FETÖcü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce; “İYİ Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak”demiştik Partisine küsen Gn Bşk, Mv istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, Grup bile kuramayacaklar!” ifadelerini kullanmıştı.

1997’de ne olmuştu?

DYP o dönemde bir buçuk yıl içinde tam 47 milletvekili kaybetti. 24 Aralık seçiminde Meclis'e getirdiği 135 milletvekilinden 41'i istifa ederken, biri ihraç edildi, biri de vefat etti. DYP'den Meclis'e girip, istifa eden 41 milletvekili şunlar:

1-Mustafa Küpeli, 2-Yaman Törüner, 3-Nuri Yabuz, 4-İlhan Aküzüm, 5-Emre Gönensay, 6-İsmet Sezgin, 7-Edip Safter Gaydalı, 8-Cavit Çağlar, 9-Hamdi Üçpınarlar, 10-Haluk Müftüler, 11-Hasan Peker, 12-Evren Bulut, 13-İsmail Köse, 14-Demir Beberoğlu, 15-İbrahim Yaşar Dedelek, 16-Mahmet Batallı, 17-Mustafa Zeydan, 18-Ali Uyar, 19-Şamil Ayrım, 20-Yıldırım Aktuna, 21-Tekin Enerem, 22-Cefi Kamhi, 23-Necdet Menzir, 24-Bahattin Yücel, 25-Turan Arınç, 26-Hasan Denizkurdu, 27-Gencay Gürün, 28-Mehmet Köstepen, 29-Işılay Saygın, 30-Rıfat Serdaroğlu, 31-Şinasi Altıner, 32-Ömer Demir, 33-Doğan Güreş, 34-Ali Günaydın, 35-Mehmet Korkmaz, 36-Tevfik Diker, 37-Ayseli Göksoy, 38-Refaiddin Şahin, 39-İrfan Demiralp, 40-Hasan Peker, 41-Mahmut Yılbaş.

http://www.ankaramasasi.com/haber/273179/aksener-ciray-ve-ozdagin-goruslerine-saygi-duydum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.