Korkunun ecele faydası yok Sağ kolu da paketlendi

Ankara Masası
|
14 Haziran 2020, Pazar - 13:53
Korkunun ecele faydası yok Sağ kolu da paketlendi

Libya ordusu karşısında dağılan milislerini toparlayamayan cuntacı Hafter’in sağ kolu yakalandı.

Libya'da, cuntacı Hafter her gün yeni bir darbe yemeye devam ediyor.

Vatiyye Üssü ve Trablus havalimanının ardından stratejik noktaları birer birer kaybeden Hafter, çareyi ülkeden kaçmakta buldu.

Milisleri ve paralı askerleri arkasına Libya Ordusu karşısında darmadağın olurken cuntacı Hafter bu kez sağ kolunu kaybetti.

Hafter'in sağ kolu paketlendi

Hafter saflarında yer alan ve Batı Bölgesi Komutanı olarak milisleri yöneten Tümgeneral Omar Tantush yakalandı. Tantush’un medyaya yansıyan görüntüleri Hafter cephesinde paniği artırdı.

Baş destekçisi Mısır’ın kapısını çalan ve Sisi ile birlikte Kahire Bildirgesi’ne imza atan Hafter bu kez Tel Aviv’in eteklerine yapıştı.

Mısır'dan fayda yok şimdi İsrail'e yalvarıyorlar

Darbeci Hafter’in sözde ‘hükümetinin’ Başbakan Yardımcısı Abdel Salam Al-Badri, “İsrail ile hiçbir zaman düşman olmadık ve hiçbir zaman da olmayacağız. Tel Aviv'den destek talebimiz var” sözleriyle yardım talebini iletti.

Abdel Salam Al-Badri  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mektupta, “İsrail ve Yahudi toplumu ile uzun tarihi bir etkileşimimiz var. Biz hiç düşman olmadık ve olmayacağız. Bizi desteklemenizi umuyoruz. Bizi bugüne kadar ayıran koşulları görmezden geliyoruz” ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/27420/korkunun-ecele-faydasi-yok-sag-kolu-da-paketlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.