Taksiciden fazla yolcu savunması: Haberim yoktu

Beyoğlu'nda toplu taşıma araçları üzerinde gerçekleştirilen koronavirüs uygulaması sırasında fazla yolcu aldığı için ceza kesilen taksi şoförü "İşe yeni başladım, bilmiyordum" diyerek kendini savundu.
IHA-20201020AW144767
|
20 Ekim 2020, Salı - 15:39
Taksiciden fazla yolcu savunması: Haberim yoktu

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce kent genelinde birçok noktada toplu taşıma araçlarına yönelik koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe denetlemi gerçekleştirildi. Kasımpaşa’daki uygulama noktasında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipler Amirliği ekipleri ve Motosikletli Trafik Polisleri hazır bulundu. Ekipler, halk otobüslerini, dolmuşları ve ticari taksileri tek tek denetleyerek kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti.

“Haberim yoktu, taksiciliğe bugün başladım”

Denetim sırasında kurallara uymayarak aracına fazla yolcu alan bir ticari taksi sürücüsü ekipler tarafından durduruldu. Araç içinde sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı görülürken, taksiciye Hıfzıssıhha Kanununa muhalefetten 3 bin 150 TL para cezası kesildi. Böyle bir kuraldan haberi olmadığını söyleyen taksi şoförü ise, “Ben çalışmaya bugün başladım, böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Taksiye bugün çıktım, ben ilk kez bugün kullanıyorum taksiyi, böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. Cezası olduğunu bilsem hiç fazla yolcu alır mıydım? Ben başka bir firmada çalıştım daha önce, orası iflas edince taksiciliğe başladım" diyerek kendini savundu.

Otobüs şoförü yolcuları suçladı 

Denetleme sırasında bir belediye otobüsünde de kurallara uyulmadığı tespit edildi. Yasal sayıdan fazla kişinin bulunduğu otobüste bazı yolcular araçtan indirildi.Tedbirlere uymadığı için kendisine ceza kesilen otobüs şoförü ise, “Biz kurallara uyuyoruz. Ben durağa gelince vatandaşlar bir anda otobüse binmek için saldırmaya başladı. Biz kurallara uyuyoruz, uymayanları da uyarıyoruz. Burada benim elimde olan bir şey yoktu. Bundan sonra daha da dikkat edeceğiz. Ama benim burada bir günahım yok” diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/274663/taksiciden-fazla-yolcu-savunmasi-haberim-yoktu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.