EPDK Başkanı Elektriğe zam iddialarına son noktayı koydu

Ankara Masası
|
27 Mart 2020, Cuma - 09:26
EPDK Başkanı Elektriğe zam iddialarına son noktayı koydu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 2020'nin ikinci yarısında elektriğe zam yapılmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elektrik ve doğalgaz kesme konusunda verdiği mesajın çok net olduğunu belirten EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Sosyal devlet olmanın gereği ile biz de bu süreci yakından takip ediyoruz. Hizmetlerin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi hayati önem taşıyor. Enerji sektöründe görev yapan herkesin çok daha dikkatli, çok daha titiz çalışması gereken günlerdeyiz. Kurum olarak Bakanlığımızla eşgüdüm ve tam bir işbirliği ile çalışıyoruz ve ilerleyen günlerde alınması gereken yeni tedbirler olursa bu tedbirleri de vakit kaybetmeden alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDEN GELEN TALEPLER

Akaryakıt sektöründen gelen dönüşümlü çalışma ve bazı bayilerin belirli saatlerde kapatılması yönündeki taleplerini de değerlendiren Yılmaz, şimdilik böyle bir çalışmanın olmadığını ifade etti. Yapılan toplantıda vatandaşların 7/24 akaryakıta ulaşabilmelerinin ve bu konuda en ufak bir sıkıntı olmamasının önemi vurgulandı. Bununla birlikte piyasanın sürdürülebilirliğinin korunması amacıyla vatandaşların da mağdur olmayacakları şekilde yeni önlemler alınması gerekirse kurumlar ile iletişime geçileceği açıklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2749/epdk-baskani-elektrige-zam-iddialarina-son-noktayi-koydu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.