NATO, Yunanistan'ın füze denemelerine sessiz kalıyor

Türkiye'nin S-400'leri denemesine tepki gösteren NATO, Yunanistan'ın Girit'te konuşlu S-300 hava ve füze savunma sistemini test etme girişimleri karşısında sessizliğini koruyor.
Ankara Masası
|
20 Ekim 2020, Salı - 18:34
NATO, Yunanistan'ın füze denemelerine sessiz kalıyor
Yunanistan Girit Adası'nda konuşlu S-300'leri NATO'ya bağlı atış alanında test etmeye hazırlandığı belirtildi. Sistemin yenilerek S-400 seviyesine getirilmeye çalışıldığı gelen iddialar arasında.
Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde Sinop'ta S-400'leri denemesine ses yükselten NATO'nun Yunanistan'ın bu girişimine sessiz kalması ise tepki çekti.

"Tehditler anlamsız"

NATO'nun bu Türkiye'ye tepkisinin anlamsız olduğunu belirten uzmanlar, Türkiye'nin hava ve füze sistemi tehdidi altında olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin zorunluluk olarak S-400'leri tedarik ettiğinin altını çizen uzmanlar, yaptırım tehditlerinin anlamsız olduğunun altını çizdi.

1997 yılında almışlardı

Yunanistan S-300'leri, Türkiye'nin tepkisi üzerine Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden  1997'de bazı askeri teçhizat karşılığında almıştı. Uzun süre gayri faal olan sistem bakım onarımının tamamlanmasının ardından 2013'te faal hale getirildi. Daha önce 13 Aralık 2013'te test atışı yapılan sistemin, geçen 7 senenin ardından ikinci test atışının yapılması planlanıyor.
http://www.ankaramasasi.com/haber/275144/nato-yunanistanin-fuze-denemelerine-sessiz-kaliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.