Mansur Yavaş, Hakkari’nin bir köyüne internet erişimi sağladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Hakkari’nin bir köyüne uydu kurdurtarak çocukların internet erişimini sağladı.
Büşra Bayrak
|
20 Ekim 2020, Salı - 19:06
Mansur Yavaş, Hakkari’nin bir köyüne internet erişimi sağladı

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin kırsal kesimlerinde yaşayan ve internetleri olmadığı için EBA'daki derslerine erişim sağlayamayan çocuklar için belediyenin imkanlarıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek köylere internet erişimi sağlamaya başlamıştı.

Sadece Başkentli çocukların yüzünü güldürmekle yetinmeyen Başkan Yavaş Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki çocuklara da el uzattı.

Yüksekova'ya bağlı Ericik mezrasında uzaktan eğitim alan çocuklar, internet çekmediği için her gün 2 bin 500 rakımlı tepeye tırmanarak EBA’ya bağlanmaya çalışıyordu.

Bunun üzerine harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ericik köyüne uydu kurdurtarak çocukların rahatlıkla internete erişmelerini sağladı.

İsmail Saymaz duyurdu

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz şu ifadelere yer verdi:

“Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Ericik mezrasının güzel çocukları internet çekmediği için 2500 rakımlı tepeye çıkarak EBA’ya bağlanmak zorunda kalıyordu. Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, köye uydu kurarak, internet bağlantısı sağladı.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/275177/mansur-yavas-hakkarinin-bir-koyune-internet-erisimi-sagladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.