Koronavirüse karşı ilaç keşfetti

COVID-19 için potansiyel tedavi bulan ​14 yaşındaki kız, bilim yarışmasında 25 Bin dolarlık ödül kazandı
Ankara Masası
|
20 Ekim 2020, Salı - 22:20
Koronavirüse karşı ilaç keşfetti

3M'in Genç Bilim İnsanı Yarışmasını koronavirüs için tedavi sağlayabilecek ilaç keşfeden Anika Chebrolu kazandı.

Chebrolu, keşfiyle yalnızca COVID-19 için potansiyel bir tedavi bulmakla kalmadı, aynı zamanda 25.000 $ para ödülü kazandı. 

Anika Chebrolu, projesi hakkında "Ben de herkes gibi bu salgını sona ermesi konusunda ortak umutlar besliyorum" dedi. 14 yaşında genç bilim insanı, COVID-19 için potansiyel bir tedaviye öncülük ediyor.

Chebrolu, bilgisayar kullanılarak yapılan in-silico metodolojisi ile SARS-CoV-2'nin Spike proteinine seçici olarak bağlanabilen bir molekül, 3M tarafından yapılan ilaç keşfi, değerlendirmesi ve farmakokinetik tahliller'e göre mümkün olduğu teyit edildi.

CNN'e konuşan Chebrolu "SARS-CoV-2 virüsünü içerdiği için projemle ilgili çok fazla medya aldatmacası olduğunu gördüm ve herkes gibi ben de normal hayatlarımıza geri dönmemizi dilediğim için bu salgını sona erdirme yönünde adım attığıma inanıyorum" dedi. 

Teksas, Frisco'dan sekizinci sınıf öğrencisi Chebrolu web sitesi profilinde, "Çocukluğumdan beri bilim deneylerine her zaman hayran kaldım ve geçen yıl şiddetli bir enfeksiyon nöbeti geçirdikten sonra Grip hastalığı için etkili tedaviler bulmaya çekildim" dedi.

Kaynak:

Yarışmanın web sitesi

CNN

Farmakokinetik, farmakoloji biliminin ilaçların vücuda emilimi, dağılımı, dönüşümü ve atılması gibi süreçlerini matematiksel modeller kurarak inceleyen bir alt dalıdır. Farmakokinetik genel olarak dört ana bölümden oluşur: Emilim (absorbsiyon) Dağılım (distribüsyon)

http://www.ankaramasasi.com/haber/275490/koronaviruse-karsi-ilac-kesfetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.