Azerbaycan'da zafer sevinci

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan işgalinden kurtarılan toprakları açıkladığı konuşması coşkuyla karşılandı. Söz konusu gelişmeyi Azerbaycan kanalında son dakika olarak izleyicilere aktaran bir spiker ise duydu dolu anlar yaşadı.
Ankara Masası
|
21 Ekim 2020, Çarşamba - 08:43
Azerbaycan'da zafer sevinci

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar sürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece boyunca Ağdere, Fuzuli, Cebrail ve Gubadlı yönlerinde operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiği bildirildi.

Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açtığı ifade edilen açıklamada, Cebrail ve Gubadlı istikametinde Ermenistan ordusuna bağlı 18. motorize tümenin kayıp vererek geri çekildiği belirtildi.

Ermenistan ordusunda büyük kayıp

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusu 5. muhrip alayının mevzilerini ve buradaki çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdiği, çok sayıda askerin etkisiz hale getirildiği aktarıldı. 

Ermenistan ordusu 6'ıncı ve 7'inci muhrip alaylarının personeli arasında da çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Gözyaşları içinde dinlediler

Çatışmalarda üç topçu bataryası ile birkaç havan topunun ve personel taşıyan üç kamyonun Azerbaycan ordusunca imha edildiği vurgulandı.

Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca kontrolü elinde tutuğu kaydedildi.

Bakanlığın bir diğer açıklamasında da Ermenistan ordusunun Terter kentini top atışına tuttuğu ifade edildi.

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan işgalinden kurtarılan toprakları açıkladığı konuşması coşkuyla karşılandı. Bazı Azerbaycanlıların konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Söz konusu gelişmeyi Azerbaycan kanalında son dakika olarak izleyicilere aktaran bir spiker ise duydu dolu anlar yaşadı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/275746/azerbaycanda-zafer-sevinci
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.